:p :p :p... χά!

Δευτέρα, Απριλίου 5

Οι ... αορατοι

....
Κυριακή, 04 Απριλίου 2010
EMAIL

Μεγάλε γεια σου. Δεν θα σου έστελνα αυτό το email αν μετά από μία πολύ προσεκτική ανάγνωση των όσων έχεις γράψει και των όσων έχεις δηλώσει κατά καιρούς στις εφημερίδες δεν εντόπιζα κάποιες αντιφάσεις. Άλλωστε, ένας διάλογος έστω και γραπτός, χωρίς διαφωνίες δεν έχει σημασία μεγάλη γιατί δε σε πάει και πολύ μπροστά. Είμαι bloger εδώ και πέντε χρόνια. Και το διαδίκτυο είναι για μένα ένα πολύ χρήσιμο εργαλείο. Ένα εργαλείο που αναπτύσσεται ταχύτατα σε όλο τον κόσμο. Άργησε στην Ελλάδα να χρησιμοποιηθεί σωστά αλλά πλέον στη χώρα μας υπάρχουν πολλοί και αξιόλογοι blogers. Τυχαία έπεσα σε μία ανάρτησή σου και τη βρήκα ενδιαφέρουσα. Αυτήν με τον γάτο. Κατόπιν άρχισα να ψάχνω στο Ιντερνέτ τί έχει γραφτεί για σένα, Επεσα σε δεκάδες, μην πω εκατοντάδες αναρτήσεις. Όμως, διάβασα και πολλές σου συνεντεύξεις.
Λοιπόν, επέτρεψε μου να διαφωνήσω μαζί σου σε ορισμένα σημεία.
Πρώτον: Αρχικά με παραξένεψε πως διαρκώς αποκαλείς τον κόσμο "κοσμάκη". Διάβασα βέβαια σε μία άλλη ανάρτησή σου πως το δικαιολογείς. Το καταλαβαίνω αλλά συγχώρεσε με δεν το κατανοώ. Αυτός ο χαρακτηρισμός κρύβει ένα είδος "αλαζονείας" από μέρους σου. Ένας bloger, ένας παράνομος, ένας κρατούμενος για τον οποιονδήποτε λόγο μέσα στις φυλακές (εξαιρώ ναρκωτικά, παιδεραστία κτλ) δεν έχει δικαίωμα να είναι αλαζόνας με τον κόσμο ή έστω με τον "κοσμάκη" γιατί από την στιγμή που ένας άνθρωπος μπαίνει στη διαδικασία του εγκλεισμού και της περιορισμένης έκφρασης -φυλακή ή επικοινωνία ανώνυμη ή επώνυμη μέσω Ιντερνέτ- δε μπορεί να είναι αλαζόνας. Είναι ένας άνθρωπος φιλοσοφημένος, βαθιά σκεπτόμενος, ρεαλιστής όχι κυνικός.
Δεύτερον: Με ξενίζει το γεγονός ότι δε χρησιμοποιείς αυτήν την τόσο ισχυρή δύναμή σου -εννοώ ότι διαθέτεις blog- ώστε να καταγγείλεις τις συνθήκες των φυλακών. Δε με νοιάζουν οι απόψεις σου για την οικονομία ή την πολιτική, ή μάλλον με νοιάζουν, αλλά και κάτι άλλο θα ήθελα να διαβάσω από σένα. Από σένα που απ' ότι έχω καταλάβει και από άλλα sites από τα οποία ενημερώνομαι σε σέβονται πολύ μέσα στις φυλακές, θα ήθελα να μαθαίνω για τα μικρά ελληνικά γκουαντάναμο που σκοτώνουν τις ζωές πολλών ανθρώπων, ένοχων ή αθώων. Γιατί λοιπόν φίλε μου δε χρησιμοποιείς τη δύναμή σου για να καταγγείλεις το ελληνικό σωφρονιστικό σύστημα; Απ' ότι έχω δει σε διαβάζουν και στο εξωτερικό. Σε θεωρώ αρκετά έξυπνο ώστε να μην αφήσεις αυτήν την ευκαιρία να χαθεί.
Τρίτον: Θέλω να σου ξεκαθαρίσω ότι δεν σε θεωρώ παράνομο με την έννοια που θέτει το σύστημα, αλλά αντεξουσιαστή. Ως αντεξουσιαστής, διαρκώς τα βάζεις με την όποια μορφή εξουσίας και καλά κάνεις. Είμαι μαζί σου και είμαστε μαζί σου πολλοί bloggers. Αλλά πώς είναι δυνατόν ένας άνθρωπος ο οποίος είτε το δηλώνει είτε το αφήνει να εννοηθεί πως είναι αντεξουσιαστής να μοιράζεται σε συνεντεύξεις συχνά ανούσιες οι οποίες σχεδόν πάντα συνοδεύονται από τον ίδιον με χειροπέδες; Αυτό δε μπορώ να το καταλάβω φίλε μου. Εμείς τους δημοσιογράφους τους έχουμε απέναντι. Κι αν δεν τους έχουμε απέναντι, τους χρησιμοποιούμε ως εργαλείο. Με παραξενεύει η συχνή σου εμφάνιση στον τύπο και στα κανάλια. Φαντάζομαι θα έχεις καταλάβει ότι αυτό δεν έχει αφήσει και τόσο καλές εντυπώσεις για σένα. Αυτό λοιπόν εννοώ αντιφάσεις. Δε μπορεί ένας άνθρωπος να καταγγέλλει το σύστημα και από την άλλη να κάνει τον γάμο του α λα Μικρούτσικος. Εντάξει, αυτός το έκανε μέσω καναλιών, εσύ διάλεξες τις εφημερίδες. Συγχώρεσε με πως σου τα λέω χύμα. Δεν θα σου τα έλεγα έτσι αν δεν είχα διαβάσει καλά πολύ καλά όλες σου τις αναρτήσεις και τις συνεντεύξεις που έχεις δώσει. Καταρχάς να σου ευχηθώ να ζήσεις και να χαίρεσαι και το αγοράκι σου. Αλλά γιατί θα έπρεπε να το βγάλεις σε δημόσια θέα; Δεν έχεις μάθει τόσα χρόνια στην παρανομία, εδώ βάλε εισαγωγικά, ότι η δημοσιότητα σκοτώνει;
Κατά τα υπόλοιπα... Τυχαίνει να είμαι αρχιτέκτονας. Ζω στο κέντρο της Αθήνας και δε φοβάμαι κανέναν ασφαλίτη.
Χρόνια πολλά φίλε μου και να είσαι καλά. Να βγεις γρήγορα για να δεις τον γιο σου να μεγαλώνει.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ:
Χαίρομαι που διαβάζεις τις σκέψεις μου και είναι εξίσου ευχάριστο που συμφωνείς σε αρκετά। Πρέπει να σου πω, ότι μου δίνεις μια ευκαιρία να αναφερθώ σε μερικά πράγματα που δεν πίστευα ότι ενδιαφέρουν ιδιαίτερα. ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ....

Δεν υπάρχουν σχόλια: