:p :p :p... χά!

Τετάρτη, Μαΐου 11

ΜΕΡΙΚΟΙ ΝΟΜΙΖΟΥΝ ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΠΛΑΚΑ....

Από το blog ιστορίες συνομωσίας
- ενάντια στον σκοταδισμό

Εχουμε λυώσει να φωνάζουμε πως η χώρα οδηγείται σε μια χωρίς προηγούμενο αθλιότητα. Οχι μόνο εγκλήματα σαν το χθεσινό θα βλέπουμε, όχι επεισόδια σαν τα χθεσινά θα βλέπουμε αλλά πολύ χειρότερα. Φόβος και βία θα είναι στην ημερήσια διάταξη.

Οι στατιστικές αναφέρουν ένα εκατομύριο ανέργους που όλο θα αυξάνονται, αναφέρουν δυο εκατομύρια που θα είναι κάτω από το όριο της φτώχειας, κι άλλα δυο εκατομύρια εξαθλιωμένων αλλοδαπών που θα σέρονται κι αυτοί μαζί με τους ντόπιους μέσα σε μια ζούγκλα.

Ολα αυτά δεν είναι παραμύθια για να βρισκουμε ευκαιρία να πολυλογούμε. Είναι η στυγνή αλήθεια. Διακρίνω την αγανάκτηση σε κάθε επεισόδιο ανθρώπων που φωνάζουν για τα φιδια που εκκολάπτονται, για εκείνους που σπάνε βιτρίνες, αυτοκίνητα και καίνε, για εγκλήματα που γεμίζουν οργή και φοβο, και εκπλήσσομαι με τα ιμάτια που διαρυγνύουν γιατί μοιάζουν σαν να πιστεύουν πως όλη αυτή η αθλιότητα δεν θα έχει τραγικά αποτελέσματα στη ζωή μας αλλά τα λέγαμε για πλάκα.

Δεν είναι πλάκα. Συμβαίνει τώρα. Η ελληνική κοινωνία μεταλάσσεται και όταν κάτι μεταλάσσεται οποιοδήποτε αποτέλεσμα βγει είναι πιθανό . Σε μια κοινωνία που απαξιώνει πλέον όλους τους πολιτικάντηδες, που νοιώθει πως τη ξεπουλανε, σε μια κοινωνία που δεν υπάρχουν πλέον οι λέξεις εμπιστοσύνη, ελπίδα, προοπτική, τι νομίζετε ότι θα βγει από μέσα. Λουλούδια κι αρώματα?

Και οι συμμοριες θα πληθύνουν, και ο ρατσισμός θα απλώνεται, και το μίσος θα πληθαινει, και ανυποψίαστοι νυκοκυραίοι θα μεταλάσσονται σε χούλιγκαν, και σκοτεινοί κύκλοι θα το εκμεταλλευτούν, και όλο το πακέτο θα είναι άθλιο. Επειδή οι κυβερνώντες και οι αντιπολιτευόμενοι θεωρούν πως οι άνθρωποι είναι αριθμοί χρήσιμοι για τις στατιστικές τους , νομίζετε πως έτσι είναι?

Δεν είναι πλάκα η εξαθλίωση. Και οι άνεργοι, οι φτωχοί, οι συμμορίες, τα ναρκωτικά, οι νταβατζήδες, η πορνεία, η κλοπή, η δολοφονίες, η ανάπτυξη ακραίων και βίαιων φαινομένων, ο φόβος και η αγριότητα θα είναι αυτά που θα χαρακτηρίζουν το μέλλον μας σε ένα κράτος που διαλύεται. Μη σκίζετε τα ρούχα σας και μην δείχνεται τόσο αγανακτισμένοι, Κατεβείτε μέσα στη χαβούζα, ζείστε από κοντά στους αθλίους των Αθηνών και περιφερείας και θα δείτε πως δεν έχει πλάκα.

Η αδιαφορία, η συνενοχή, στο έγκλημα που συμβαίνει στην Ελλάδα (και στην υπόλοιπη Ευρώπη σύντομα θα δούμε επίσης αρκούδες) θα έχει τις συνέπειες που θα τις λουστούμε όλοι και δεν θα έχουν καθόλου πλάκα. Ισως είναι καιρός πλέον μερικοί να αφήσουν τις καρέκλες και τους πολύπλοκους σχολιασμούς και να περάσουν σε πράξεις γιατί υπάρχει κόσμος αυτή τη στιγμή που δεν έχει καιρό να σκεφτεί απλά ζει ενστικτωδώς και θα κάνει ότι μπορεί για να επιβιώσει.

Δεν υπάρχουν σχόλια: