:p :p :p... χά!

Δευτέρα, Μαρτίου 3

Λίγος σκασμός δεν βλάφτει...

Φωτογραφία  του Ηλία Προβόπουλου εδώ


(Το να ξεχνάτε τους προγόνους σας  είναι ντροπή
Το να τους επικαλείστε για συμφέρον είναι έγκλημα)

.... και τους έχουμε προδώσει προ πολλού ..


Το πρωί .. ανάμεσα στο ζύμωμα της λαγάνας και  στο φτιάξιμο της ταραμοσαλάτας, μεταξύ κουβέντας με φίλους  και βόλτας στο ΝΕΤ
έπεσε το μάτι μου σε μια ανακοίνωση - πρόσκληση  για την επανάσταση του
1821..
Να σας πω την αλήθεια  δεν ξέρω από ποιους ήταν η διοργάνωση..
Κάτι για λαϊκό φροντιστήριο έλεγε .. Προς λαϊκό δικαστήριο με πήγε αμέσως η σκέψη μου..
Λαϊκό δικαστήριο που θα κάνουν οι  νεκροί πρόγονοί μας  στους ζωντανούς .. εμάς...
Και ένα μελλοντικό λαϊκό δικαστήριο που θα κάνουν οι επόμενες γενιές  στους νεκρούς προγόνους τους ...εμάς...
 Αναρωτιέμαι από που παίρνουμε το δικαίωμα  να ανατρέχουμε σε επαναστάσεις, όπως του 21  σε πολιτεύματα αρχαίων Ελλήνων , σε λόγια μεγάλων ανδρών   σε παιάνες  και μεγάλες κουβέντες Αρχαίων Ελλήνων..
Αναρωτιέμαι ποιος μας έδωσε  την άδεια να φωνάζουμε αέρα   στον εχθρό που βάλαμε ως εφιάλτες  μέσα στη χώρα μας με την πρόσφατη ψήφο μας αλλά το τριαντάχρονο αραλίκι μας  σε κόμματα εξουσίας..και μή..
Το ίτε παίδες και διάφορα άλλα  μόνο ειρωνικά μπορούμε να τα πούμε κοροϊδεύονταν τα μούτρα μας ..

Εξ άλλου έχουμε δώσει το δικαίωμα πάλι με την ψήφο μας στα κόμματά μας 
ν α βγαίνουν  άλλοι  με τη σημαία  μας στα χέρια  και τα  τα ελληνοπρεπή  αποφθέγματα , Στους  φασίστες ... που ελέω των αριστερών έχουν πάρει τ απάνω τους ..Που ελέω της δεξιάς κυβέρνησης  και της τηλεόρασης  ανεβάζουν τα ποσοστά τους ..
Η κυβέρνηση ξέρει πολύ καλά τι κάνει όταν βρίζει την Χ.Α. ,  ( το εργαλείο της δηλαδή ) αλλά και τον Σύριζα τον επόμενο σκυταλοδρόμο  του συστήματος..
Προσωπικά θέλω καθαρά λόγια .. κρυστάλλινα,  για όποιον λέει πως αγαπάει την Πατρίδα του... Λόγια που δεν θα παραπέμπουν  σε φασίστες ..αφού οι Μανιαδάκηδες οι Γεωργαλάδες και πάσης φύσεως  ......κομουνιστολόγοι  είναι πάλι της μόδας ..που  με ένα τσιτάτο , έναν παιάνα  μπορούν να σε τυλίξουν σε μια κόλα χαρτί..

Θέλω έργα  και αγώνες με λεβεντιά και  όχι μόνο για να μη χάσω την δουλειά μου και μη ρίξει τα ποσοστά του το κόμμα μου ..
Θέλω  να πάψετε να ενοχλείτε τους νεκρούς ( με τον ένα ή τον άλλον τρόπο)  και να παραχωρείτε  τους τάφους τους στα κόμματά σας και στοις κυβερνήσεις σας .. Ντόπιες και ξένες..
Αν δεν καταλαβαίνεις τι λέω... βγάλε το σκασμό..αλλά μην μου κάνεις τον Πατριώτη..και πως αγαπάς την Πατρίδα σου..
Καθένας μπορεί να το πεί αυτό..Ακόμα και ένας φασίστας..

ΣΣ. 

Κ. Μανιαδάκης έμεινε ιδιαίτερα γνωστός και παροιμιώδης στις επερχόμενες δεκαετίες για τις βάναυσες μεθόδους που εφάρμοσε τότε εναντίον των μελών και των οπαδών του ΚΚΕ. Η πιο γνωστή τακτική που εφάρμοσε η αστυνομία επί Μανιαδάκη ήταν το βασανιστήριο του ρετσινόλαδου, που χρησιμοποιούταν κυρίως στις ανακρίσεις, με αποτέλεσμα το όνομά του να συνδεθεί τότε με αυτή τη βαρβαρότητα. Εκτός από το ρετσινόλαδο, και άλλες μέθοδοί του ενάντια στο ΚΚΕ αποτέλεσαν ιστορικά δείγματα αντιγραφής κυβερνητικών πολιτικών μετά την απελευθέρωση. Για παράδειγμα, οι ομαδικοί εκτοπισμοί, η χρήση των δηλώσεων μετανοίας, η δημιουργία δεύτερου ΚΚΕ, αλλά και η έκδοση πλαστού Ριζοσπάστη, με σκοπό τον αποπροσανατολισμό και τη διάσπαση των κομμουνιστών, αποτέλεσαν κάποιες από τις τακτικές του καθεστώτος και ήταν εμπνεύσεις του Μανιαδάκη

Γ.Γεωργαλάς 
Γεννήθηκε στο Κάιρο, το 1928, από έλληνες γονείς. Η οικογένειά του ήταν μικροαστικής δωδακανησιακής προέλευσης. Το 1947 αποφοίτησε από την Αμπέτειο Σχολή του Καΐρου και ήρθε στην Αθήνα, όπου εγγράφηκε στη Νομική Σχολή. Ήταν κομμουνιστής από τα 15 του. Κατά τη διάρκεια του Εμφυλίου Πολέμου ήταν πολιτικός πρόσφυγας: κατέφυγε στο Παρίσι το 1948 κι από εκεί στην Ουγγαρία, όπου μεταξύ άλλων εργάστηκε σε τάγμα εργασίας και ως δάσκαλος και δημοσιογράφος. Διετέλεσε εκφωνητής της Ελληνικής Εκπομπής του Ραδιοφωνικού Σταθμού της Βουδαπέστης[1] και ανταποκριτής του Ουγγρικού Πρακτορείου Ειδήσεων στην Αίγυπτο κατά τη διάρκεια του πολέμου με το Ισραήλ, την Αγγλία και τη Γαλλία. Το 1951 αποσπάσθηκε στον τομέα της Προπαγάνδας. Λόγω της σοβιετικής επέμβασης στην Ουγγαρία τον Οκτώβριο του 1956, έφυγε συνοδεύοντας τον Χρουτσώφ στην Αίγυπτο, όπου ζήτησε πολιτικό άσυλο από την αμερικανική πρεσβεία . Από την Αίγυπτο επέστρεψε στην Ελλάδα, φυλακίσθηκε τυπικώς δικάσθηκε και αθωώθηκε.[2] Από το 1958 έως το 1970 ήταν ειδικός συνεργάτης των Ενόπλων Δυνάμεων σε θέματα ψυχολογικού πολέμου και ιδεολογικής προπαγάνδας. Ανήκε στο 7ο γραφείο του Γ.Ε.Σ. υπό τον ταξίαρχο Μητρέλλη. Ο Γεωργαλάς δίδασκε ταυτόχρονα Σοβιετολογία σε σχολές αξοιωματικών διαφώτισης κλπ. [3] Το 1965 σύστησε την Ένωση Νέας Ελληνικής Δημοκρατίας, κάνοντας έκκληση σε κάθε δυσαρεστημένο από την Ε.Ρ.Ε. την Ένωση Κέντρου ακόμα και την Ε.Δ.Α.να συσπειρωθούν στο αναγεννητικό κίνημα που είχε συγκροτήσει: αυτοπροσδιορίζόταν ως δημοκρατική και αντικομμουνιστική, κίνημα σύνθεσης προβάλλοντας τα ιδεώδη: της ελευθερίας , της προόδου, του χριστιανισμού και της Δυτικής Ευρώπής.[4] Κατά τη διάρκεια της χούντας του καθεστώτος της 21ης Απριλίου 1967 κατέλαβε διάφορες κυβερνητικές θέσεις: το 1970 διορίστηκε Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ. ήταν ο πρώτος κυβερνητικός εκπρόσωπος και συγκρότησε την Γενική Γραμματεία Τύπου και πληροφοριών. Το 1971 επειδή προσανατολιζόταν προς την ελεγχόμενη πολιτικοποίηση του καθεστώτος, με σκοπό να συγκροτησει δικό του πολιτικό κίνημα στα πλαίσια μιας παπαδοπουλικής δημοκρατίας, ο Παπαδόπουλος, τον παρόπλισε διορίζοντάς τον Υφυπουργό-Γενικό Διοικητή Κρήτης, το 1973 όμως τον επανέφερε προκειμένου να οργανώσει την προπαγάνδα υπέρ του δημοψηφίσματος που σχεδιαζόταν[5]. Μετά την επικράτηση του Ιωαννίδη απομακρύνθηκε. Μετά την πτώση της δικτατορίας γράφει σποραδικά σε εθνικιστικά έντυπα.
 

3 σχόλια:

BloG-_o_-SatIRuS είπε...

"Αν δεν καταλαβαίνεις τι λέω... βγάλε το σκασμό"
Δεν βγάζω το σκασμό..! Για να μη νομίζεις πως δεν καταλαβαίνω τί λες..!
Ξανακαλησπέρα!

Ελιά Μαϊστρα είπε...

Χαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχα!!

Να σαι καλά βρε Σατιρε
Να ήξερες πόσο ανάγκη είχα μολις τώρα να γελάσω !!!!
Ξανακαλησπέρα !!

Ανώνυμος είπε...

Having read this I believed it was really enlightening.
I appreciate you finding the time and effort to put
this informative article together. I once again find myself personally spending a significant amount of
time both reading and commenting. But so what, it was still worthwhile!


Look into my site: http://www.incaradvancements.co.uk