:p :p :p... χά!

Παρασκευή, Ιανουαρίου 30

Σημεία και θέματα
Το θέμα για μένα είναι  πως δεν θα μπορέσει κανένας  να με υποχρεώσει να δώσω περίοδο χάριτος και ανοχής  στην Νέα κυβέρνηση ….πιά…

Κατά βάθος δεν έδωσα ούτε στο Πασόκ του 81 .. αλλά είναι σαν να έδωσα αφού δεν βρήκα το κουράγιο να γυρίσω και να φτύσω τους τότε συντρόφους μου για  την  υποβόσκουσα συναίνεσή τους ..  
Ψηφίζουμε τα θετικά  ή περιμένουμε να δούμε , ακούω πολλούς να λένε .. 
Τα θετικά που θα εξακολουθήσουν  εις βάθος χρόνου να είναι θετικά ή αυτά τα στιγμιαία  που δεν έχουν άλλο σκοπό  παρά να σε ρίξουν στην παγίδα της μη δυνατότητάς σου   να συνδέσεις το σήμερα με το μεθαύριο ? 

Γιατί,  θετικοί ήταν και οι Νόμοι του Γιαννόπουλου π.χ. για τις συνδικαλιστικές ελευθερίες που έδιναν σύνταξη στους συνδικαλιστές , παρ όλο που μέσα σ αυτούς υπήρχαν και  άτομα που ποτέ δεν υπέκυψαν στις επιταγές των εργοδοτών και ποτέ δεν τους προσκύνησαν.. Που ήταν το κόκκινο πανί  για τους εργοστασιάρχες και ως εκ τούτου δεν τους προσλάμβανε κανένας.. Αυτούς ναι …Θα μπορούσε να τους δώσει η σοσιαλιστική κυβέρνηση ένα  βοήθημα - όχι απαραίτητα χρηματικό – αλλά  ποτέ σύνταξη..

Θετικός ήταν και ο νόμος του Γιαννόπουλου ( καθ υπόδειξη της Εσάκ ) για το φασόν που υποχρέωνε τους  βιοτέχνες – εργοστασιάρχες  να κολλούν ένσημα στις φασονίστριες που δεν εφαρμόστηκε ποτέ  γιατί η ΕΣΑΚ δεν γνώριζε πως υπήρχε παλιότερος νόμος πιο ευνοϊκός  (και κατ επέκταση να κάνει την πάπια    με την εφαρμογή του ) με αποτέλεσμα ο πονηρός Βαγγέλης  να τον αλλάξει με έναν χειρότερο..

Οσοι  μίλησαν τότε τους πέρασαν στην απέναντι όχθη  σαν εχθρούς του λαού..
Αυτούς που διαμαρτυρήθηκαν  για την κοινωνικοποίηση των προβληματικών εργοστασίων , αυτούς που είπαν την άποψή τους  για τα εργοστασιακά σωματεία  και τα κατήγγειλαν  ως χώρο εύκολα ελεγχόμενο απ τον εργοδότη και πολλά άλλα .. 
ακόμα και  Χα! Χα!  όσοι τόλμησαν να κάνουν κριτική στον Γκορμπατσόφ.. 

Και πέρασαν πολλά  αυτοί που τότε τόλμησαν.. Δεν είναι και λίγο να σε σταματούν στον δρόμο οι καθοδηγητές σου  του γλυκού νερού ( εφ όσον διαλύθηκαν οι εργατικές αχτίδες  κι έτσι μπορούσε ο καθένας να καθοδηγήσει αρκεί να προκαλούσε ένα δέος  στα μέλη  ) να σε ..
σταματούν λοιπόν στον δρόμο και να σου λένε πως θα σας  γκρεμίσουμε και απ τις στάχτες σας  θα φτιάξουμε τον καινούργιο Δεν είναι λίγο να σε απομακρύνουν ( καθ υπόδειξη *) απ τον συνδικαλιστικό σου φορέα για να μην υπάρχει η φωνή σου εκεί μέσα..

Τα σημάδια λοιπόν ( για όσους ελπίζουν και περιμένουν ως σώφρονες ) απ όλες τις πλευρές  είναι τα ίδια ξανά.. όπως τότε..
Το σοφό κόμμα ούτε καν έχει προσέξει  πως τα μέλη  δείχνουν μια καρτερικότητα και μια «κομματική ευγένεια» ή για να γίνουν αρεστά στο συνονθύλευμα που ψήφισε την νέα κυβέρνηση  ή γιατί πιστεύουν σε ότι αυτή εξαγγέλλει.. 

Πάντα γνώριζα πως δεν είμαι αρεστή ούτε στην μια πλευρά ούτε στην άλλη…
Αυτό είναι το δικό μου πτυχίο και οι δικές μου περγαμηνές..
Κι αυτό δεν είναι ένας αγώνας  για συλλογικά οφέλη..Είναι ένας αγώνας μοναχικός που τα αποτελέσματά του είναι εναντίον σου ..Από κεί και πέρα διαλέγεις ..ή αγαπητός και υποκριτής , ή μόνος και αληθινός… 

Υ.Γ.1 
Τα παραδείγματα για τα πεπραγμένα του Πασόκ είναι πάμπολλα..σε όλους τους κλάδους και όχι μόνο αυτά που αναφέρω εγώ και αφορούν εργάτες ήθελα πολύ να διαβάσω ανάλογες εμπειρίες και από άλλους..αλλά ξέρω πως αυτό είναι δύσκολο..και αναρωτιέμαι πως είναι δυνατόν να  θυμόμαστε  τι είπε ο ένας και ο άλλος θεωρητικός τον προηγούμενο αιώνα και βαδίζουμε σύμφωνα μ αυτόν,  αλλά έχουμε ξεχάσει τι έγινε , τι δεχτήκαμε ή δεν δεχτήκαμε πριν μόλις τριάντα χρόνια  μέχρι  να φτάσουμε στο σήμερα ..


* ( Γιαννόπουλος: - " Πες τε  να σταματήσουν αυτοί να μιλάνε για να δεχτώ την αντιπροσωπεία του σωματείου σας στο υπουργείο " )
Δημοσίευση σχολίου