:p :p :p... χά!

Παρασκευή, Ιανουαρίου 30

Σημεία και θέματα




Το θέμα για μένα είναι  πως δεν θα μπορέσει κανένας  να με υποχρεώσει να δώσω περίοδο χάριτος και ανοχής  στην Νέα κυβέρνηση ….πιά…

Κατά βάθος δεν έδωσα ούτε στο Πασόκ του 81 .. αλλά είναι σαν να έδωσα αφού δεν βρήκα το κουράγιο να γυρίσω και να φτύσω τους τότε συντρόφους μου για  την  υποβόσκουσα συναίνεσή τους ..  
Ψηφίζουμε τα θετικά  ή περιμένουμε να δούμε , ακούω πολλούς να λένε .. 
Τα θετικά που θα εξακολουθήσουν  εις βάθος χρόνου να είναι θετικά ή αυτά τα στιγμιαία  που δεν έχουν άλλο σκοπό  παρά να σε ρίξουν στην παγίδα της μη δυνατότητάς σου   να συνδέσεις το σήμερα με το μεθαύριο ? 

Γιατί,  θετικοί ήταν και οι Νόμοι του Γιαννόπουλου π.χ. για τις συνδικαλιστικές ελευθερίες που έδιναν σύνταξη στους συνδικαλιστές , παρ όλο που μέσα σ αυτούς υπήρχαν και  άτομα που ποτέ δεν υπέκυψαν στις επιταγές των εργοδοτών και ποτέ δεν τους προσκύνησαν.. Που ήταν το κόκκινο πανί  για τους εργοστασιάρχες και ως εκ τούτου δεν τους προσλάμβανε κανένας.. Αυτούς ναι …Θα μπορούσε να τους δώσει η σοσιαλιστική κυβέρνηση ένα  βοήθημα - όχι απαραίτητα χρηματικό – αλλά  ποτέ σύνταξη..

Θετικός ήταν και ο νόμος του Γιαννόπουλου ( καθ υπόδειξη της Εσάκ ) για το φασόν που υποχρέωνε τους  βιοτέχνες – εργοστασιάρχες  να κολλούν ένσημα στις φασονίστριες που δεν εφαρμόστηκε ποτέ  γιατί η ΕΣΑΚ δεν γνώριζε πως υπήρχε παλιότερος νόμος πιο ευνοϊκός  (και κατ επέκταση να κάνει την πάπια    με την εφαρμογή του ) με αποτέλεσμα ο πονηρός Βαγγέλης  να τον αλλάξει με έναν χειρότερο..

Οσοι  μίλησαν τότε τους πέρασαν στην απέναντι όχθη  σαν εχθρούς του λαού..
Αυτούς που διαμαρτυρήθηκαν  για την κοινωνικοποίηση των προβληματικών εργοστασίων , αυτούς που είπαν την άποψή τους  για τα εργοστασιακά σωματεία  και τα κατήγγειλαν  ως χώρο εύκολα ελεγχόμενο απ τον εργοδότη και πολλά άλλα .. 
ακόμα και  Χα! Χα!  όσοι τόλμησαν να κάνουν κριτική στον Γκορμπατσόφ.. 

Και πέρασαν πολλά  αυτοί που τότε τόλμησαν.. Δεν είναι και λίγο να σε σταματούν στον δρόμο οι καθοδηγητές σου  του γλυκού νερού ( εφ όσον διαλύθηκαν οι εργατικές αχτίδες  κι έτσι μπορούσε ο καθένας να καθοδηγήσει αρκεί να προκαλούσε ένα δέος  στα μέλη  ) να σε ..
σταματούν λοιπόν στον δρόμο και να σου λένε πως θα σας  γκρεμίσουμε και απ τις στάχτες σας  θα φτιάξουμε τον καινούργιο Δεν είναι λίγο να σε απομακρύνουν ( καθ υπόδειξη *) απ τον συνδικαλιστικό σου φορέα για να μην υπάρχει η φωνή σου εκεί μέσα..

Τα σημάδια λοιπόν ( για όσους ελπίζουν και περιμένουν ως σώφρονες ) απ όλες τις πλευρές  είναι τα ίδια ξανά.. όπως τότε..
Το σοφό κόμμα ούτε καν έχει προσέξει  πως τα μέλη  δείχνουν μια καρτερικότητα και μια «κομματική ευγένεια» ή για να γίνουν αρεστά στο συνονθύλευμα που ψήφισε την νέα κυβέρνηση  ή γιατί πιστεύουν σε ότι αυτή εξαγγέλλει.. 

Πάντα γνώριζα πως δεν είμαι αρεστή ούτε στην μια πλευρά ούτε στην άλλη…
Αυτό είναι το δικό μου πτυχίο και οι δικές μου περγαμηνές..
Κι αυτό δεν είναι ένας αγώνας  για συλλογικά οφέλη..Είναι ένας αγώνας μοναχικός που τα αποτελέσματά του είναι εναντίον σου ..Από κεί και πέρα διαλέγεις ..ή αγαπητός και υποκριτής , ή μόνος και αληθινός… 

Υ.Γ.1 
Τα παραδείγματα για τα πεπραγμένα του Πασόκ είναι πάμπολλα..σε όλους τους κλάδους και όχι μόνο αυτά που αναφέρω εγώ και αφορούν εργάτες ήθελα πολύ να διαβάσω ανάλογες εμπειρίες και από άλλους..αλλά ξέρω πως αυτό είναι δύσκολο..και αναρωτιέμαι πως είναι δυνατόν να  θυμόμαστε  τι είπε ο ένας και ο άλλος θεωρητικός τον προηγούμενο αιώνα και βαδίζουμε σύμφωνα μ αυτόν,  αλλά έχουμε ξεχάσει τι έγινε , τι δεχτήκαμε ή δεν δεχτήκαμε πριν μόλις τριάντα χρόνια  μέχρι  να φτάσουμε στο σήμερα ..


* ( Γιαννόπουλος: - " Πες τε  να σταματήσουν αυτοί να μιλάνε για να δεχτώ την αντιπροσωπεία του σωματείου σας στο υπουργείο " )

7 σχόλια:

ΕΥΡΥΤΑΝΑΣ ΙΧΝΗΛΑΤΗΣ είπε...

"Το θέμα για μένα είναι πως δεν θα μπορέσει κανένας να με υποχρεώσει να δώσω περίοδο χάριτος και ανοχής στην Νέα κυβέρνηση ….πιά…

Κατά βάθος δεν έδωσα ούτε στο Πασόκ του 81 .."

=========

Η ιστορία επαναλαμβάνεται... ως φάρσα!

Ελιά Μαϊστρα είπε...

Μια φάρσα επιστημονικά στημένη , στηριγμένη στους καρπούς τόσων χρόνων συστηματικής δουλειάς μετάλλαξης του Έλληνα σε εργαλείο συναίνεσης ..επαναστατικής..
Μας βλέπω σε λίγο να δεχόμαστε και τον Ομπάμα ως σωτήρα..
Κατα τ άλλα το σχέδιο αλλαγής της ΕΕ
(ανασχηματισμό το λέω εγώ) προχωρά αισίως,κάνοντάς μας την χάρη να πιστέψουμε πως εμείς το αλλάζουμε..

Ανώνυμος είπε...

Σωστά συμπεραίνεις.Δεν χρειάζονται περίοδο χάριτος μέσα στη Βουλή ήταν και γνώριζαν.Η πίεση από τους κάτω είναι πιο χρήσιμη,και πολύ φοβάμαι πως αν ο κόσμος "αφεθεί" θα καταλήξει όπως γινόταν μέχρι πρόσφατα με τις "επισκέψεις" στις πόρτες των βουλευτών.Το ερώτημα είναι ποιος είναι ο κατάλληλος τρόπος για να γίνει αυτό.
Όποιος έχει κάποια ιδέα ας την καταθέσει.Σονόρα

Ελιά Μαϊστρα είπε...

Σονόρα
Επειδή δεν έχω κάποιον να προτείνω δεν πάει να πεί ότι δεν θα βλέπω δεν θα ακούω και δεν θα λέω την άποψή μου γιατί αυτό παραπέμπει στο : σκάσε κι ακολούθα ως πρόβατο, γιατί αλλιώς είσαι εναντίον της Πατρίδας σου..

Μέχρι τώρα δεν βλέπω καμιά πίεση απ τα κάτω..αντιθέτως βλέπω αποδοχή χειροκρότημα και επιθέσεις σε όποιον δεν συμφωνεί με τα βήματα της κυβέρνησης ..
Ξέρω πως για να αλλάξει κάτι, δύο μέρη κατάλληλα χρειάζονται.. Ενας ηγέτης και ένας λαός …Δεν τον έχω δεί μέχρι τώρα ..Ούτε τον έναν ούτε τον άλλον..


Τι βλέπω ?? Μια πιθανώς με καλές προθέσεις κυβέρνηση , αλλά και έναν λαό που την χειροκροτεί σε ότι κι αν κάνει για δικούς του λόγους..που είναι τόσοι ( οι λόγοι ) όσοι και αυτοί που μαζεύονται (συμπαράσταση το λένε) στις συγκεντρώσεις αυτές τις μέρες..
Ετσι όμως δεν βοηθάς μια κυβέρνηση ..δεν την βάζεις μπροστά στις ευθύνες της ..
Βοηθάς αυτούς που πάνε να της βάλουν τρικλοποδιά..

Και μη ξεχνάμε και το άλλο …Ο πόλεμος συμφερόντων στην ουσία είναι πρόβλημα δυνάμεων των δύο στρατοπέδων που ηγούνται της Ευρώπης..και που δεν θέλουν να την αλλάξουν ..την εξουσία θέλουν να πάρουν κι αυτοί για να απαλύνουν τα μέτρα έτσι ώστε να μην εξαγριωθούν οι λαοί της..
και η κυβέρνηση έχει επιλέξει στρατόπεδο..( η τρικλοποδιά που λέγαμε )

Περιμένω κι εγώ απόψεις..

Ανώνυμος είπε...

Σωστά όσα λες όσον αφορά την κριτική στα πεπραγμένα της κυβέρνησης.Αλλά αναρωτιέμαι αν θα μπορούσε να υπάρχει κάτι ποιο οργανωμένο και άμεσο από τους bloggers που να τα μεταφέρει στους υπευθύνους,ανεξάρτητα από τις αναρτήσεις τους.Σκεφτόμουν ένα κοινό twitter π.χ.Αυτό εννοούσα λέγοντας "όποιος έχει μια ιδέα να την καταθέσει" που όπως το διατύπωσα είναι κάπως ασαφές .
Κάτι πιο αποτελεσματικό από τις διαπιστώσεις που μοιραζόμαστε μεταξύ μας.Σήμερα για παράδειγμα πρόσεξα το ποσόν που κοστίζει το νέο κολλυμβητήριο στο Ρουφ,και έφριξα.13.693.000 ευρώ.Και μια πόλη ζει στο δρόμο.Πως θα μπορούσε να αναδειχτεί ένα τέτοιο ζήτημα;
sonora

Ελιά Μαϊστρα είπε...

Σονορα
Εχεις δίκιο για το twitter, αφού όλοι οι @@λάκες πολιτικοί από εκεί παράγουν "έργο"..
Εγώ δεν θα μπορούσα ποτέ να είμαι στο twitter..Και το facebook εξάλλου πολύ μου πέφτει

Καλή σου μέρα..

Ανώνυμος είπε...

Εγώ πάλι δεν ..καθόλου facebook ,αλλά όπως μαθαίνω εκεί είναι πιο εύκολο να μαζευτεί μια είδηση ή μια διαφωνία.Ας ελπίσουμε πως θα βρεθεί μια συλλογική λύση και όπως λες μπορεί όντως να είναι ένα twitter.Σονόρα