:p :p :p... χά!

Κυριακή, Μαρτίου 8

Η κυρά της ΜΚΟ .. o "αγώνας" των γυναικών σήμερα..




Φωτό :Με της Ελιάς τα μάτια 

.................................

Και δεν  είναι τυχαίο που στις περισσότερες ΜΚΟ ηγούνται γυναίκες.. 
Δεν υποστηρίζω ότι είναι στο κόλπο .. υποστηρίζω όμως πως οι ΜΚΟ και απ όπου ξεκίνησαν στηρίζονται στις γυναίκες γνωρίζοντας την απεγνωσμένη τους προσπάθεια να ξεχωρίσουν πάση θυσία , να δείξουν δυναμικές , «φεμινισμός γαρ»  και είναι οι πιο κατάλληλες ( αρα και ευάλωτες  για τα σχέδια του κάθε οργανισμού ) αφού κουβαλούν στο DNA τους αυτό το σπάνιο υλικό της μητρότητας που εφ όσον είναι ανίκανες να το διαχειριστούν σωστά εκείνες ,δεν αφήνουν να πάει χαμένο οι επιτήδειοι  παγκόσμιοι χειριστές ..

Αν αφήσουμε στην άκρη τις ΜΚΟ που δημιουργήθηκαν απλά για να "μασάνε" τα μέλη τους , αλλά λόγο της απροκάλυπτης «προστυχιάς» τους,  δείχνουν πιο έγκυρες οι υπόλοιπες, θα δούμε πως οι ΜΚΟ δημιουργούνται εκεί που υπάρχει πρόβλημα , συμβάλλοντας στην λύση του ή έστω στην καλυτέρευση  του , με ελεημοσύνη, με αφύπνιση των μαζών* ( *δεν μ αρέσει η λέξη αλλά δεν μου έρχεται αυτή τη στιγμή άλλη )

Όμως βάσει των παραπάνω χαρακτηριστικών των μελών τους , ( γυναίκες δυναμικές , που θέλουν να δείξουν πως τα καταφέρνουν καλύτερα απ τους άντρες προσφέροντας συγχρόνως….  και «έργο»..)  δεν με πείθει κανένας πως αυτές οι οργανώσεις έχουν καμιά διάθεση να αυτοδιαλυθούν όταν λείψει το πρόβλημα.. 

Ταΐζουν συνέχεια την φωτιά τόσο όσο να την κρατάνε μισοαναμμένη  ..
Διάβαζα για παράδειγμα προχθές μια ανάλυση που έκανε μια λέκτορας μέλος μιας ΜΚΟ για το κακό που κάνουν π.χ. τα tattoo  στους έφηβους.. 
Κατά την επιστημόνισσα  τα παιδιά που κάνουν τατουάζ και piercing  είναι στα πρόθυρα να γίνουν ναρκομανείς , αναρχικοί..και μου έκανε εντύπωση που δεν ανέφερε πως αυτά τα παιδιά  είναι και  παιδιά χωρισμένων γονιών.. αυτό όμως που με άφησε με το στόμα ανοιχτό ήταν που επικροτούσε στο τέλος δίνοντας οδηγίες στους  ειδικούς πως θα κάνουν ένα ασφαλές για την υγεία του εφήβου τατουάζ και τρύπημα  για σκουλαρίκι..

Το παράδειγμα βέβαια θα μπορούσε να το κατατάξεις  στις «ανώδυνες» γιουνιβερσιτάδικες  αναλύσεις ..που όμως δίνουν το στίγμα όλων αυτών των κυριουλών..
Υπάρχουν και πιο σοβαρά ζητήματα βεβαίως που τους απασχολούν και τι περίεργο !!!  

Ψάχνοντας είδα πως υπάρχει μια συνάφεια προσώπων, παρεών, ειδικών και εκδοτικών οίκων  και δεν μιλάω για εκδόσεις επιστημονικών συγγραμμάτων …. όπως η παραπάνω που διαβάστηκε  σε συνέδριο..( γιατί ΜΚΟ χωρίς συνέδρια δεν λέει..)

Απ ότι σου είπα κράτα μόνο τούτο ..Πως ΜΚΟ δημιουργούνται όπου υπάρχει πρόβλημα..Μια μεγάλη μκο είναι και ο ΟΗΕ.. που πλαισιώνεται από τέτοια μαγαζάκια δείχνοντάς τους τον δρόμο..


Και ενώ τα προβλήματα είναι υπαρκτά, - π.χ λέγε με μπούλινγκ -   μέλημα αυτών των μαγαζιών των ΜΚΟ είναι να τα διατηρούν κρύβοντας με επιστημονικό τρόπο τις αιτίες , δείχνοντας ωστόσο τον κίνδυνο και την ανησυχία των τσάριτυ επιστημόνων,  ειδικών , και ευαίσθητων αλλά χωρίς σκέψη νοικοκυρών .. Και επειδή όλοι οι δρόμοι οδηγούν στην «Ρώμη» μην αφήνεις τίποτα που να μην το ψάξεις , συνδέσεις , για να μη χαθείς και βρεθείς χωρίς να το καταλάβεις στο Κολοσσαίο  ..

Για να τιμήσω την ιστορία της σημερινής ημέρας 8 του Μάρτη βγάζω τον σκασμό.Οι γυναίκες του Σικάγο θα με καταλάβουν.


3 σχόλια:

Δάφνη Χρονοπούλου/ Daphne Chronopoulou είπε...

Ε ναι,
ν΄ ανοίξει κάποτε μια κουβέντα γι αυτή την αθλιότητα.

'ΜΚΟ χωρίς συνέδριο.' γέλασα! Και όντως. Μαζεύονται και αλληλοχειροκροτούνται με χορηγία Σόρος.
Και ρωτώ; Πες μου τι πετύχατε.
Και μου απαντούν:'έμαθα πολλά, ενημερώθηκα' λες κι είναι (στην καλύτερη) οργανώσεις για να κάνουν δωρεάν ταξιδάκια οι ιδρυτές.

Ελιά Μαϊστρα είπε...

Δάφνη μου σ ευχαριστώ ,
γιατί παίρνω μια μικρή ανάσα όταν οι φίλοι μου βλέπουν το πρόβλημα απ την σκοπιά που το κι βλέπω εγώ..είναι παρήγορο για μένα.

( σε ευχαριστώ επίσης που χάρη σε σένα και το σχόλιο σου διάβασα και το κείμενό μου και είδα πως κάτι είχα παραλείψει να γράψω στην πρώτη παράγραφο ..ελάττωμα που κουβαλάω χρόνια.. ποτέ να μην ρίχνω μια δεύτερη ματιά σε ότι γράφω )

Το επικίνδυνο με τις ΜΚΟ είναι πως παίρνουν "υπό την προστασία τους" σοβαρά θέματα (εκτός απ το πότε έχει περίοδο το θηλυκό τζιτζίκι) και παίζουν και ρόλο συμβουλευτικό σε ιδρύματα , σχολεία , νοσοκομεία..

Καλά να είσαι..

Ελιά Μαϊστρα είπε...

Για του λόγου το αληθές: αμα βγάλεις άκρη απ την πρώτη σειρά της απάντησής μου γράψε μου... :(