:p :p :p... χά!

Πέμπτη, Ιουλίου 2

"Ουτοπία"


( Δεν σε τρομάζουν για το σήμερα..το αύριο τους απασχολεί )


Μια ιδεολογία που θεωρείς ότι είναι αδύνατο να εφαρμοστεί,  μόνο λογοτεχνικά μπορείς να αναφέρεσαι σ αυτήν.. Και πάντα με αίσιο τέλος.. σαν παραμύθι που έζησαν αυτοί καλά κι εμείς καλύτερα. Την ουτοπική ιδεολογία που την μετατρέπεις σε εργαλείο σου και την ανεβάζεις στην σκηνή με πρωταγωνιστές άθλια μπουλούκια , προσπαθώντας τεχνηέντως να δείξεις ποιος θα μπορούσε να είναι ο αυριανός κόσμος – που φοβάσαι- αυτό από μόνο του ως γεγονός άλλα μας λέει..Πως αυτό που ονομάζεις  ουτοπία δεν είναι μια χίμαιρα , δεν είναι ένα άπιαστο όνειρο , αλλά μια υπαρκτή προοπτική έστω και αν αφορά επόμενες γενιές ..το μέλλον..

Τα «προσεχώς»  στις παλιές προβολές ταινιών δεν ήταν μια ευγενική προσφορά προς τον θεατή κινηματογραφόφιλο..Απ τα προσεχώς εξαρτιόταν η διακίνηση της παραγωγής και το κέρδος όσων συμμετείχαν σ αυτήν  .. 
Σήμερα αυτά τα «προσεχώς»  , δεν τα βλέπουμε πια στο πανί ή μόνο στις οθόνες ..τα ζούμε εικονικά χωρίς να έχουμε πάρει είδηση πως μας έβαλαν μέσα σε μια  παράσταση φρίκης  , όπου ο ρόλος του θεατή είναι στην σκηνή και ο ρόλος του παραγωγού , στην πλατεία ..Και επειδή δεν γνωρίζουμε πως παίρνουμε μέρος στην παράσταση, παίζουμε φυσικά και πειστικά , χωρίς να χρειαστεί  να μπούμε στο πετσί του ρόλου αφού  ο ρόλος είμαστε εμείς.. 
Ομολογώ πως έπεσα έξω  σε παλιό κείμενό μου σχετικά με το ποιος θα είναι ο πρωταγωνιστής του έργου ..Ο Αλέξης που εννοούσα πέρασε απ την μεριά των παρατρεχάμενων ..κάτι σαν φροντιστής  των παρασκηνίων( εδώ )

«Σήμερον» λοιπόν το σινεμά η «ωραία Ελλάς» παίζει το έργο ( συμπαραγωγή βεβαίως ) Ο άθλιοι της Ουτοπίας.. Έργο διδακτικό για να περάσει στο υποσυνείδητο (πάλι τεχνηέντως ) πως θα είναι ο κόσμος  αν ό μη γένοιτο σπάσει ο διάολος το ποδάρι του εις βάθος χρόνου..
Σε πρώτο πλάνο οι γέροι συνταξιούχοι και οι ουρές  που ενώ  καμιά σχέση δεν έχουν με αυτά που θέλουν  να τονίσουν  ο σεναριογράφος και ο σκηνοθέτης εν τούτοις  σίγουροι για την αμάθεια μας και για το δυσκίνητο μυαλό μας  , τα τολμούν με επιτυχία.. 

Ουρές λοιπόν, γέροι, και πουτάνες.. σύν το σενάριο της δραχμής  .. γα να μπορούμε άνετα να την πέφτουμε στους τουρίστες  αλλάζοντάς την με δολάρια και ευρώ.. και πουλώντας το κορμί μας για οτιδήποτε πανάκριβο εμπόρευμα  της αλλοδαπής ( Ε! δεν πιστεύω για ένα ζευγάρι νάιλον κάλτσες πια..)

Οι  γέροι συνταξιούχοι τελικά είναι εργαλείο παντός καιρού που τους χρησιμοποιούν όλοι κατά το δοκούν.. Πότε  τους δέρνει ο Αντρέας στην Ηρώδου Αττικού για εκφοβισμό , πότε τους μαντρώνουμε στα σπίτια για να μην ψηφίσουν , πότε τους στήνουμε  μπροστά στα ΑΤΜ , και πότε κάνουμε μπέστ- σέλερ - για το καλό  του κόμματός μας-  έναν τραγικό αυτόχειρα , χωρίς να σεβόμαστε αυτό το διάβημά του που  αν μη τι άλλο θα έπρεπε να μας κάνει να σκεφτούμε ως νοήμονα όντα και όχι ως χιμπατζήδες.. 

Έχει ειπωθεί πάμπολλες φορές και δεν θα κουράζομαι να το λέω πως το Πασόκ είναι εδώ..Οχι σαν κόμμα ..δεν ήταν μόνο αυτός ο προορισμός του αλλά σαν μέσο διάβρωσης της ανθρώπινης αξιοπρέπειας. Μεταλλάχτηκε σιγά - σιγά μέχρι να πάρει την τελική του μορφή και να εγκατασταθεί στο είναι του λαού –ξενιστή ως DNA γνωρίζοντας πολύ καλά πως θα πολλαπλασιαζόταν ως αμοιβάδα έστω και αν αυτό  ως κόμμα θα εξαφανιζόταν..  Συμπαραστάτες του τα υπόλοιπα κόμματα ..Οι πατέρες του Έθνους..

Να με συγχωρεί το ΚΚΕ που το βάζω στο τσουβάλι κι αυτό , αλλά όταν το ακούω να λέει πως ο Σύριζα εγκλωβίστηκε ( !!!  ) στις πρακτικές της ΕΕ δεν μπορώ να κάνω αλλιώς .Δηλαδή αγαπητέ μου Θανάση ο Σύριζα ξεγελάστηκε εε?? Ο Σύριζα γεννήθηκε για να πολεμήσει τους κακούς εε?? αλλά έπεσε έξω ο καημένος!!  Πόσο έξω έχεις πέσει εσύ….ακόμα και αν αυτή η θέση σου είναι πολιτική διπλωματία..
Ο Σύριζα δεν είναι ο δον Κιχώτης ..Ποτέ δεν παρασύρθηκε ποτέ δεν ξεγελάστηκε ..Το μόνο που κάνει είναι να ξεγελάει και να παρασύρει..

Και κάτι ακόμα που θέλω να υπενθυμίσω..Αν δεν αναφέρομαι στα άλλα κόμματα , όπως η ΝΔ – ΑΝΕΛ  κλπ είναι γιατί δεν με απασχολούν , με την έννοια πως δεν είναι ταγμένα να υπηρετούν τον λαό αλλά ένα μικρό κομμάτι  του και ας κάνουν τώρα πως κλαίνε γιατους γέρους και έχουν το θράσσος να αναφέρουν την λέξη Πατρίδα ..Εξ άλλου είπαμε…Όταν τραβήξεις μια κάθετη γραμμή με μολύβι σε ένα χαρτί  δύο μέρη υπάρχουν .. αριστερά και δεξιά.. τα άλλα είναι ενδιάμεσα που πάντα κάποια στιγμή  θα πάνε με το μέρος των ισχυρών.. Και το βλέπουμε καθημερινά όσο και αν θέλουν να κρυφτούν κάτω απ τον μανδύα της αριστεροσύνης  που με όλη την αντιπαράθεση που δημιουργούν με τους πολιτικούς τους αντιπάλους τίποτα δεν τους χωρίζει απ αυτούς..
Η πόλωση του κόσμου τους τρέφει και τους δυό..

Οσο γα την κυβέρνηση που διαμαρτύρεται πως όλοι την πολεμάνε με βρώμικα μέσα…ας μη ξεχνάει τι έκανε ως αντιπολίτευση ..
Τα νεράντζια και τα γιαούρτια που πέταγε , τον ανθρώπινο πόνο - που απ ότι φάνηκε τώρα, εκμεταλλευόταν – τους πολιτικούς που έδερνε , τους κουκουλοφόρους που προστάτευε , την υποστήριξη στους σκοτεινούς anonymous που πρόσφερε .. την στήριξη στα χιλιάδες χέρια που απλωνόταν  για να πάρουν ένα κιλό πατάτες ή πορτοκάλια Στήριξη μέσω δημοσιοποίησης..για ποιον λόγο άραγε..?


.. Kαι ας μη ξεχνάμε και τις πλατείες ε?? Που παρ όλη την καλή προσπάθεια δεν μας έφεραν μια ελληνική «Αραβική Άνοιξη».

Δεν υπάρχουν σχόλια: