:p :p :p... χά!

Παρασκευή, Ιουλίου 3

Γεννημένοι σκλάβοιΚαι με το ναι και με το όχι τετέλεσται..


Μια επιστροφή στην δραχμή εκτός Ευρώπης  θα μπορούσε να χτυπήσει τους Έλληνες κάτω, με ουρές , με   στάση πληρωμών των εργαζομένων , με απολύσεις , με διεθνείς αποκλεισμούς , με εμπάρκο  με κλείσιμο επιχειρήσεων, με ανακατάταξη επιχειρηματιών,  αλλά με μια προοπτική .. 
Να πάρει η Ελλάδα τα πάνω της
 ..Αργά , επώδυνα , μα σταθερά ..Σταθερά ..αν ο λαός ξεπερνούσε το αρχικό σόκ αν έκλεινε τις τηλεοράσεις από μόνος του,  αν σκεπτόταν από μόνος του , αν ήταν έτοιμος για όλα από μόνος του. Για  ΟΛΑ όμως..

Δεν θα είχε συμμάχους ..παρά ο ένας μας τον άλλον..
Θα άρχιζε απ το μηδέν με πείσμα , που το έχει , αλλά  το έχει ξεχάσει, με επιμονή και με γινάτι που του το εκμηδένισαν  ως ανατολίτικο- βαλκάνιο χαρακτηριστικό ..θα ανασκουμπωνόταν και θα δούλευε..
Δεν θα μπορούσε να τον απαγορεύσει κανένας κερατάς να σπείρει στάρι, να καλλιεργήσει τα αμπέλια , να παράγει λάδι..καπνό..

Αρκετά μη παραγωγικά επαγγέλματα δεν θα υπήρχαν ( ανήκω σ αυτά ) και  όλο το βάρος  θα το σήκωνε ο αγροτικός τομέας αφού το μόνο που μας  έμεινε ποιος ξέρει για πόσο ακόμα είναι η γή..
Το βάρος θα το σήκωνε ο αγροτικός τομέας με την πολυμήχανη  και πανέξυπνη νεολαία ..ναι..αυτή που δεν της δίνει κανένας σημασία  διώχνοντας την απ τον τόπο της . 
Το βάρος θα το σήκωναν  ο Αγροτικός τομέας  , τα σαΐνια νεολαίοι που θα έβαζαν το μυαλό και την γνώση τους  που σπαταλιέται από ανάγκη στα μπάρ και στα εστιατόρια  σηκώνοντας ένα δίσκο σερβιρίσματος στα χέρα.. και οι ακούραστοι  εργάτες… 
Τα μυρμήγκια και οι μέλισσες  ..Η δουλειά του μυρμηγκιού είναι δύσκολη αλλά αποτελεσματική σε αντίθεση με την δουλεία που μαυλίζει υποσχόμενη.  

Ο λαός θα περνούσε για ένα διάστημα του λιναριού τα πάθη και η μόνη του χαρά εκτός απ την δουλειά (πάντα με προοπτική ) θα ήταν το γκρέμισμα όλων των ντόπιων  αριστερών –δεξιών σαπρόφυτων που έφεραν τη χώρα μου εδώ που βρίσκεται..
Ναι..την χώρα μου που όλοι τους τώρα θυμήθηκαν να την αποκαλούν Πατρίδα – χωρίς το «μου» εννοείται-   απ τους οποίους  ένα τμήμα θα πάει με το μέρος  όσων θα μας πολεμούν και οι υπόλοιποι θα μείνουν εδώ για συγκεκριμένο σκοπό..προβοκάτσια ,  σαμποτάζ  και άλλα τέτοια  δημοκρατικά ..δυτικά..  


Η χαμένη κυριαρχία μας θα επιστρέψει αργά κι αυτή με την προϋπόθεση ότι την θέλουμε εμείς  την οποία μη θέλοντας να μας τη δώσουν  πίσω θα την αρπάξουμε.. 

Οι καρποί  των κόπων μας θα φαινόταν στο τέλος στην ώρα του θερισμού..Τότε θα μπορούσε ο κουρασμένος  τόσων χρόνων σκλάβος να κάτσει να πιεί μια γουλιά καφέ και να ανάψει ένα τσιγάρο κοιτώντας με έκπληξη πως δεν υπάρχει πια αλυσίδα στα χέρια του…Αυτή η αλυσίδα που ήταν αναπόσπαστο μέρος της ζωής του και θα την αναζητά μερικές φορές  σαν ένα κομμένο μέλος του κορμιού του σαν ένα βγαλμένο δόντι που ακόμα ψάχνει η γλώσσα να το βρει..
....................................................................................................... 

Αν είχαν γίνει όλα αυτά πριν μερικά χρόνια , τώρα θα βρισκόμαστε στην ώρα της συγκομιδής και οι σημερινοί εφιάλτες θα ήταν πίσω μας..


Δεν χρειάζονται οι ερωτήσεις και οι απορίες από καλοπροαίρετους αλλά και κακοπροαίρετους για τα παραπάνω…Γιατί χωρίς να είναι ουτοπικά  ΔΕΝ θα γίνουν ..μην ελπίζετε και μην ανησυχείτε..Αυτοί που θα μπορούσαν δεν ξέρουν κι αυτοί που ξέρουν δεν μπορούν..
Πρώτον γιατί δεν υπάρχει λαός που να τα θέλει,  
δεύτερον γιατί κανένας  δεν θέλει να ηγηθεί  φοβούμενος την ευθύνη  
τρίτον γιατί θέλουμε διακαώς είτε με ΝΑΙ είτε με ΟΧΙ..  την αλυσίδα μας ..
 και τέλος γιατί όλα αυτά θέλουν ψυχή

Που δεν υπάρχει..                                               Στην υγειά σας λοιπόν… 


Δημοσίευση σχολίου