:p :p :p... χά!

Τετάρτη, Δεκεμβρίου 16

Εδώ υπάρχει ένας έρωτας μεγάλος


Με της Ελιά τα μάτια

Θές λοιπόν να είναι ελάχιστες οι ΜΚΟ που προσφέρουν πραγματικό έργο ?? θα το δεχτώ για να σου κάνω το χατίρι αν και νομίζω πως αυτές δεν δημιουργήθηκαν από «θρησκευτικό» καθήκον και αγάπη προς τους συνανθρώπους τους ..αλλά μην το κάνουμε θέμα…

 Όπως και οι παγκόσμιοι οργανισμοί εξ άλλου που τόσο τους θαυμάζεις και ειδικά τον ΟΗΕ με τις συμβουλευτικές μκο στο πλάι του , όπως η Lucis Trust.. η μήτρα των πρεσβείρων καλής θέλησης… ας μην τα ξαναλέμε.. 

    Βλέπω τους συμπατριώτες της ιδιαίτερης πατρίδας μου να διαμαρτύρονται για μερικές ΜΚΟ οι οποίες έχουν κατακλείσει το νησί βοηθώντας τους πρόσφυγες και αναρωτιέμαι από πού χρηματοδοτούνται για να αλωνίζουν τις χώρες , και όχι μόνο η συγκεκριμένη WAHA που εδρεύει στη Γαλλία, και που έχει ξεκινήσει από την Υψηλότητα Sheikha Shamsa των Αραβικών Εμιράτων η οποία νομίζω πως είναι και η πρόεδρός της , 
αλλά όλες οι άλλες οι οποίες παρεμπιπτόντως υπέβαλαν τα διαπιστευτήρια τους στους τοπικούς άρχοντες της Λέσβου νομιμοποιώντας έτσι την παρουσία τους στο νησί .. ( κατ ομολογία του ειδικού συμβούλου του δημάρχου Λέσβου Μάριου Ανδριώτη) 

 Τον ρόλο που παίζουν αυτές οι μη κερδοσκοπικές παρέες τον βλέπουμε και απ το έργο τους σε εμπόλεμες  περιοχές όπως η Συρία με την ανθρωπιστική οργάνωση π.χ. των λευκών κρανων 
(μια νέα ονομασία «της Συριακής Πολιτικής Άμυνα) 
που δεν δημιουργήθηκε από Σύριους και που τόσο τα Λευκά Κράνη, όσο και η γνωστή Avaaz του Σόρος, “προσφέρουν ανθρωπιστικό έργο”, μαζί με μια… υπερπροσφορά προπαγάνδας κατά του προέδρου Άσαντ. 

 Αλήθεια τι λένε αυτές οι ΜΚΟ στους τρομοκρατημένους ήδη Σύριους απ τον πόλεμο ?? Τι λένε στην μάνα που τρέμει για την ζωή του παιδιού της ?? Οπωσδήποτε να φύγουν προς την Ευρώπη για να σωθούν .. 
 Αρα το θέμα δεν είναι ο άμαχος πληθυσμός οποιασδήποτε εμπόλεμης ζώνης .
Είναι το γενικό συμφέρον των δυνατών , η ικανοποίηση προσωπικών φιλοδοξιών του κάθε τοπικού άρχοντα που προσδοκά να δείξει έργο δια μέσου της φούσκας του τουρισμού , γιατί δεν το λες και λίγο να ανοίξεις παρτίδες με τα αραβικά Εμιράτα απλώνοντας συγχρόνως και την παλάμη σου στην ζητιανιά ( για ένα χρυσό ρολόι ρε γμτ ) εξυπηρετώντας έτσι το μεγάλο σχέδιο του ξεκληρίσματος της μικρής μας πατρίδας.. 

Μια καταγραφή των ΜΚΟ στο νησί μέχρι τον Νοέμβριο απ τον Μάριο Ανδριώτη είναι η παρακάτω και αναρωτιέμαι .. Είναι μόνο δουλειά της δημοτικής εξουσίας αυτή η καταγραφή ?? Η Μήπως η κυβέρνηση το αφήνει αυτό στην τοπική αυτοδιοίκηση για να μας πει ότι δεν γνώριζε ? 

Action Aid    
British Red Cross    
Caritas Hellas    
Danish Red Cross    
DFID    
Dorcas Aid International     
Drapen I Havet    
EuroRelief    
Fair Welcome    
German Red Cross    
Ghazali Trust Fund    
Hellenic Red Cross    
HRC    
Human Appeal International    
IFRC    
IFRC-Greece    
Iliaxtida- Village of All Together    
Independent Food    
Internews    
IRC    
L’ Abri, Roof for Humanity    
Islamic Relief Worlwide    
IsraAid    
Lighthouse    
MdM    
Mercy Corps    
Mercy Worldwide Trust    
METAction    
MSF    
OXFAM Novib    
OXFAM    
Pikpa    
PRAKSIS    
Salaam Cultural Museum     
Samaritan’s Purse    
Save the Children    
Social Kitchen     
Solidarity Now    
Starfish    
UNHCR    
Volunteers Coordination Agency Lesvos    
WAHA    
Health Point Project    


Και ας μου πεί κάποιος αν γνωρίζει αυτή ηSocial Kitchen   τί ακριβώς προσφέρει??

Δεν υπάρχουν σχόλια: