:p :p :p... χά!

Παρασκευή, Μαρτίου 4

Δύσκολοι καιροί για πρίγκιπες

Είτε συμφωνούμε είτε όχι οι περισσότεροι εξωκομματικοί, που δεν βάζουμε μες το ίδιο τσουβάλι με τα άλλα κόμματα το ΚΚΕ
 και είτε μας αρέσουν οι χειρισμοί του είτε όχι , πρέπει να ομολογήσουμε πως είναι θαύμα που αυτό το κόμμα υπάρχει ακόμα.
Τώρα αν μπορεί να κάνει περισσότερα απ αυτά που κάνει είναι άλλη δουλειά , αλλά και τι να κάνει μέσα στο περιβάλλον της ελληνικής πραγματικότητας που όλοι εμείς οι «άστεγοι» της άλλης όχθης την γνωρίζουμε.
 Όσοι είναι έξω απ τον χορό , πολλά τραγούδια λένε θα μου πεις αλλά δυστυχώς βλέπουμε άτομα και μέσα στο χορό να μην διαφέρουν καθόλου και σε τίποτα απ τους οπαδούς των άλλων κομμάτων.. Παλιό βέβαια το φαινόμενο, αφού πάντα θα βρίσκονται άτομα κυρίως στελέχη που την αναρρίχηση τους στο Κόμμα την θεωρούν απαραίτητο εφόδιο το οποίο θα εξαργυρώσουν κάποια στιγμή ακόμα και με υπουργικές θέσεις..

Το να υπάρχει ακόμα το ΚΚΕ και μάλιστα μέσα στην Βουλή στις σημερινές συνθήκες είναι ένα πλήγμα στην πορεία των πολιτικών πραγμάτων αφού μέσα στο πακέτο της ανάληψης καθηκόντων του Σύριζα τον Γενάρη του 15 υπήρχε και η επιτακτική εντολή αυτό το κόμμα να πέσει στα μάτια και στην συνείδηση του κόσμου, τουλάχιστον αυτό δείχνει η απεγνωσμένη προσπάθεια του Σύριζα , - και κατ επέκταση των ψηφοφόρων του - η πρόσκληση παγίδα για συνεργασία …αν είναι δυνατόν.. και με επιφύλαξη γιατί δεν γνωρίζω τι μπορεί να συμβεί αύριο , πράγμα που θα ήταν καταστροφικό..

Το ίδιο όνειρο είχαν παλιά και οι Πασόκοι οι οποίοι άμαθοι στην «διπλωματία» και μη γνωρίζοντας τι θα βγάλουν προς τα έξω το είχαν πει καθαρά ότι στόχος ήταν να κατεβάσουν τα ποσοστά του.. Εξαίρεση δεν αποτελούσαν και ευκαιριακά στελέχη του ΚΚΕ την δεκαετία του 80 οι οποίοι ομολογούσαν δήθεν αστειευόμενοι σε παλιούς συντρόφους τους πως θα τους εξαφανίσουν για να ξαναγεννηθεί το κόμμα μέσα απ τις στάχτες τους..
 Ας σημειώσουμε πως αυτά τα στελέχη καθοδηγούσαν νέους κομμουνιστές ( περιμένοντας την ευκαιρία να την κάνουν με ελαφρά παίρνοντας όσους  μπορούσαν μαζί τους)  που ήρθε με την κατάρρευση της Σοβιετικής Ένωσης

Και βέβαια θα μπορούσε ένα απλό μέλος να διαμαρτυρηθεί για όσα έπεφταν στην αντίληψή του ακολουθώντας όμως την ιεραρχία που την είχαν στα χέρια τους όλοι οι παραπάνω με αποτέλεσμα η βάση της πυραμίδας να είναι  αδύνατον να επικοινωνήσει με την κορυφή .. Προσφιλές τους άθλημα αν δεν μπορούσαν να απομονώσουν όποιον δεν τους άρεσε η λάσπη εναντίων των συντρόφων τους .. Περιττό να σας πω που βρίσκονται σήμερα όλοι αυτοί .. Στον Σύριζα βέβαια και όχι ως απλά μέλη

..Και αν δεν πήγαν στον Σύριζα έχουν «οργανωθεί» ως απέχοντες  , μιλώντας σωστά μεν, αλλά από βήμα που τους δίνεται .. και το βήμα δεν στο προσφέρει ο άλλος για να τον κατηγορείς μόνο
..Κάτι επιδιώκει.
Κι αυτό μου δείχνε πως κάτι επιδιώκεις κι εσύ..Γιατί δεν σε κόβω για  ψώνιο της γραφής ..

Και το βλέπω..δεν είσαι απ τα παιδιά της άλλης όχθης αγαπημένε μου..
Δημοσίευση σχολίου