:p :p :p... χά!

Σάββατο, Σεπτεμβρίου 10

Αθλίων άθλοι .


Το να υπάρχουν ακόμα άνθρωποι που πιστεύουν  πως  οι εκπρόσωποι  της τάξης  που επικρατεί , είτε δεξιά  είτε «αριστερά»  - καλή ώρα όπως τούτοι  του σωτηρίου έτους 2016 -  δεν μπορούν να τους τυλίξουν σε μια κόλλα  χαρτί , είναι σαν να ζούν   στα  σύννεφα. 
Αλλά  και οι άλλοι που πασχίζουν να τους κατεβάσουν  απ  αυτά  με υποδείξεις ,   άναρθρες  κραυγές και αναποτελεσματικές   μεθόδους - νομίζοντας  πως η εξουσία  είναι γυμνή και άοπλη-   είναι στην ίδια θέση με τους  αιθεροβάμονες .  

Πάντα οι εξουσίες  για να επιβληθούν   έψαχναν να βρουν  την ευαίσθητη χορδή  των εξουσιαζόμενων..Τι τους έλειπε  και τι ονειρευόταν σε συγκεκριμένες  δύσκολες στιγμές της ιστορίας τις οποίες οι ίδιες είχαν διαμορφώσει  σε χρονική στιγμή  ευημερίας του λαού  για να μην  του δοθεί  η ευκαιρία να σκεφτεί,   πλέοντας  στον Νιρβάνα του  και  φροντίζοντας   για το «ευοίωνο μέλλον»  του, όπως  εκείνος  νόμιζε. 

Καμιά εξουσία  δεν παραδέχτηκε ούτε θα παραδεχτεί,   πως  ο στόχος της  δεν είναι   η ευημερία  των ανθρώπων  αλλά η ευημερία και συνέχιση  των  δικών της ονείρων  και επιδιώξεων  ή της μεγάλης οικογένειας  των εξουσιαστών όπου ανήκει έστω και  με την ιδιότητα του υπαλλήλου.. Λογικό  λοιπόν είναι να κάνουν τα πάντα  για να  συνεχίσουν να άρχουν  με την βοήθεια όμως  μεγάλου τμήματος αρχόμενων. 
Αυτοί είναι  το πιο σκάρτο τμήμα  ενός λαού ,  που γνωρίζοντάς  τον, αφού απ αυτόν προέρχεται,   ξέρει  την γλώσσα του  και τις ανάγκες του. 
Και όντας εκπαιδευμένο τμήμα  από γενιά σε γενιά να προσφέρει  υπηρεσίες  στον κάθε δυνάστη , ντόπιο ή ξένο  έχει  κάνει την προδοσία επιστήμη , που όχι μόνο  δεν την αναγνωρίζει στον εαυτό του ,   αλλά  κατηγορώντας  άλλους  για προδότες  μάλιστα .   

.. Κάποτε ένας αλλόφρονας  Γερμανός  κατάφερε να εξευτελίσει το ανθρώπινο είδος   , στηριζόμενος  στην άθλια  οικονομική  θέση της  χώρας του  η οποία τον ανέδειξε  ως σωτήρα.

 . Κάποτε  ένας  ντόπιος  πολιτικός  επέβαλε τους Άγγλους  στους Έλληνες  στηριζόμενος στις θηριωδίες  των Γερμανών Ναζί .. 

Το σημείο που συναντούνται αυτοί οι δύο? … οι προστάτες  τους  και  ο μεταξύ  τους πόλεμος για το ποιος θα επικρατήσει .
Σε ένα  τέτοιο σημείο συνάντησης    βρισκόμαστε σήμερα.. 
Ποιος θα επικρατήσει ..
Η παλιά ΕΕ ή η νέα ΕΕ ?  
Οι πολιτικοί που θέλουν την νέα,  μιλούν  για τον άθλιο Σόϊμπλε , για την κατάπτυστη  Μέρκελ  και πείθουν  τον λαό  ότι αυτοί φταίνε  για την κρίση  που περνάει .. Και αυτός ακολουθεί  χειροκροτώντας   και ζητωκραυγάζοντας  π.χ. Κάτω  η  κακιά  η Μέρκελ .. Κάτω ο κακός  που του υποδεικνύουν όμως  οι άλλοι.  

Αυτοί που θέλουν την παλιά ΕΕ  είναι γνωστοί. Κάνουν ότι έκαναν πάντα ..  ανεβοκατεβάζουν κυβερνήσεις  ώστε  να γίνει  αυτό που  είναι  μελετημένα  δρομολογημένο , χωρίς  μεγάλες απώλειες  για την παράταξή τους.
Η ουσία είναι μία και για τους δύο,   που τάχα  κονταροχτυπιούνται  …

Κάτω   αυτοί πάνω οι άλλοι  
Είτε λέγονται Άγγλοι  είτε Αμερικάνοι  είτε οτιδήποτε άλλο.. 
Αλλαγή φρουράς  
..δοκιμασμένες τακτικές  και όποιος  επικρατήσει.. 
Το παλιό  ή το νέο ? 
Το παλιό που χρειάζεται  το νέο, για να αφεθούν οι αμαρτίες του  και να προχωρήσει ,  
ή το νέο  που το μόνο που θέλει  είναι  να  εξωραΐσει  το παλιό?

Με γλυκόλογα σε παίρνουν απ’ το χέρι
Σε βαφτίζουν της Ελλάδας νοικοκύρη
Κι εκεί που λες αλλάξανε τα πράγματα και σηκώνεις το ποτήρι
Αρπάζουν, κλέβουν τ’ όνειρό σου και του κάνουν χαρακίρι

Δεν υπάρχουν σχόλια: