:p :p :p... χά!

Τετάρτη, Οκτωβρίου 12

Πάντα κι όπου σ αντικρίζω ...
Εδώ και αρκετό διάστημα,   πριν ακόμα  η  «ξενόφερτη»  - όπως και οι προηγούμενες  - κυβέρνηση γίνει εξουσία ,   ένα ανατριχιαστικό  και συγχρόνως  μουλωχτό σύριγμα  πλανιέται  , τρυπώντας  τα ευαίσθητα  αυτιά  αυτών  που μπορούν  να κατατάξουν  το κάθε είδους  «ερπετό»  που ακριβώς ανήκει και τι επιδιώκει ..

** Είναι γνωστό  πως τα  περισσότερα φίδια  έχουν  μεν αδύνατη όραση  , αναπτυγμένη  δε την θερμική όραση   που τους δίνει την δυνατότητα να βλέπουν  μόνο περιγράμματα  .. αυτό τους φτάνει ..   Και καθώς  τα φίδια υστερούν και από ακοή ,  νιώθουν τον ήχο όπως θέλουν  και όπως  τους τον αναλύει ο εγκέφαλός  τους .Αν αυτό συνέβαινε στον άνθρωπο  τότε αυτός δεν θα μπορούσε  να ξεχωρίσει  οπτικά  τουλάχιστον , την μάννα του, ή το παιδί του, τον φίλο του  ή τον συμπατριώτη του ,   απ τον εχθρό του .. Θα τους έβλεπε  όλους το ίδιο . Περί φιδιών  τέλος .Εξ άλλου  δεν μας φταίνε αυτά αν υπάρχουν  άνθρωποι με τα χαρακτηριστικά τους .

Κάθε  τέτοια εποχή λοιπόν αρχίζουν  οι – μια στο καρφί και μια στο πέταλο –συζητήσεις για τις παρελάσεις . 
Προσωπικά οι παρελάσεις  δεν με συγκινούν  παρά μόνο η σημαία που παρελαύνει ..
Αυτή ευθύνεται  για την συγκίνησή μου  ή για  το μίσος μου όταν την δώ να την μαγαρίζουν βέβηλα χέρια , που την θεωρούν ως μανδύα εξαγνισμού τους  για να παρασύρουν  κόσμο. 

Σήμερα πάλι  ο αμερόληπτος συμπολι - αντιπολιτευόμενος  δημοσιογράφος με αφορμή την απελευθέρωση  της  Αθήνας  απ τους Γερμανούς , εξέφρασε  ως σοφός  των ΜΜΕ  δυσανασχετώντας  μάλιστα , πως είναι πρωτοφανές να εορτάζεται  η  28η Οκτωβρίου  που είναι μέρα εισβολής  του εχθρού στην χώρα μας .. Δεν είναι βέβαια ο πρώτος  μ αυτές τις απόψεις , ακόλουθος είναι,  και   μάλλον δεν γνωρίζει πως είναι άλλο να γιορτάζεις  την γιορτή σου  με τους φίλους σου,   άλλο  - ύστερα από μια ηλικία -  να μην θες να γιορτάσεις τα γενέθλιά σου  για προφανείς λόγους  και τελείως διαφορετικό   μ αυτόν τον «εορτασμό» να τιμάς  την έναρξη  της αντίστασης του ελληνικού λαού   έναντι  της  φασιστικής   μπότας  και των συμμάχων της . 

Δεν έχω την απαίτηση  να ομολογήσει   ο «δημοσιογράφος»  - το κρυφό αυτό χαρτί  και της σημερινής κυβέρνησης, -  καθώς  και όλοι όσους ακολουθεί,  πότε γιορτάστηκε για πρώτη φορά  η 28η Οκτωβρίου και  απ την παρότρυνση  ποιών.. 
Ποιοι  το τόλμησαν  και ο λαός της Αθήνας ακολούθησε .. 
και ασχέτως  αν οι καραμπινιέροι  και οι χαφιέδες  αυτά τα οικόσιτα του φασισμού , διέλυσαν την συγκέντρωση.. το φυτίλι είχε ανάψει..    
Τότε ακούστηκε για πρώτη φορά το σύνθημα « Θάνατος στον φασισμό, λευτεριά στον λαό»

Δεν μπόρεσα να βρω  τον λόγο του ανάπηρου του πολέμου  μπροστά στο άγαλμα του Άγνωστου Στρατιώτη   την επόμενη της 28ης του 41  , που έδινε όρκο στους νεκρούς συμπολεμιστές του  πως  θα συνέχιζε το έργο τους  για μια ελεύθερη Ελλάδα , 
αλλά βρήκα  το μήνυμα  της αυτοεξόριστης  κυβέρνησης ,  αυτών των φυγάδων αρουραίων,   που καθησύχαζε τους Έλληνες και στην ουσία τους συμβούλευε να κάτσουν στ αυγά τους . 
Δεν έχω  την απαίτηση   λοιπόν να τα γνωρίζει  όλα αυτά απ τα γεννοφάσκια του  κανένας ..απαίτηση έχω  μόνο απ τον εαυτό μου  
να ψάχνει , 
να μην ξεχνά,  
να μην παρασύρεται 
και να μην υπακούει ..

Ακόμα και αν  το 1821 ήταν αστική επανάσταση ,  ακόμα και αν  δεν  υπήρξαν Σουλιώτισσες, ακόμα και αν  υπήρξε συνωστισμός  στην προκυμαία της Σμύρνης  ..
Έχω την απαίτηση  απ τον εαυτό μου όσο μπορώ  να ξεχωρίζω  τα «φίδια»   απ τους ανθρώπους  και να αντιλαμβάνομαι το ανατριχιαστικό σύριγμα τους.    
Και όσο και αν με συγκινεί η Ελληνική σημαία  , την έχω κρύψει βαθιά μέσα μου και δεν την στολίζω υποκριτικά στο μπαλκόνι μου  για να δείξω τον πατριωτισμό μου  τον οποίον τον ξεπουλώ καθημερινά..
**  Τα περί  χαρακτηριστικών  των φιδιών  ας τα θεωρήσει ο αναγνώστης  «λογοτεχνική» ματιά  του κειμενογράφου  ο οποίος  δεν έχει γνώσεις φυσιοδίφη 
Δημοσίευση σχολίου