:p :p :p... χά!

Δευτέρα, Δεκεμβρίου 12

Χριστούγεννα ..το χρονικό μιας προαναγγελλόμενης Θυσίας
Δεν είμαι χριστιανή..Ούτε μουσουλμάνα .. 
Η θρησκεία που ανήκω δεν λατρεύεται 
Αντιθέτως  υποσκάπτεται  και καταστρέφεται  στο όνομα της «ανάπτυξης» , της  «επιστήμης»,  της «τεχνολογίας» οι οποίες σημειωτέον  όλες τους είναι στην υπηρεσία του ανθρώπου - με το αζημίωτο,-   καταβάλλοντας ένα μικρό αντίτιμο  για την καταστροφή,   που το λένε  
πότε προστασία  απ τους ρύπους, 
πότε μέτρα για το φαινόμενο του θερμοκηπίου , και ακόμα παραπέρα,  
μέτρα  γιατί  αυξήθηκε ο πληθυσμός της γης και πρέπει όλοι με κάποιο τρόπο να χορτάσουν..  
Ο τρόπος βέβαια είναι τα δηλητήρια  και μάλλον είναι ένας τρόπος  για να μειωθεί ο πληθυσμός , κι έτσι να χορτάσουν όλοι όσοι μείνουν. 
Μη τρομάζετε  ..ατυχής προσπάθεια για χιούμορ  από μέρους μου είναι . 

Αν κάποιος διαβάσει το κείμενο , και αναρωτηθεί τι δουλειά έχουν τα Χριστούγεννα  με όλα τα παρακάτω, θα τους  ενημερώσω  πως ποτέ δεν βλέπω  από μια αλυσίδα   μόνο τους κρίκους της έναν –έναν  … ασχέτως αν όλοι τους μαζί  το μόνο που κάνουν είναι να δημιουργούν δεσμά.. 

Τα Χριστούγεννα είναι μια γιορτή που ανήκει στην θρησκευτική παράδοση  των παππούδων μου .. Θεωρώ , πως οφείλω να την σέβομαι  με μια διαφορά …Να μην την τοποθετώ σε βάθρο  εις βάρος  άλλης θρησκείας , άλλων ανθρώπων .. Όλοι γνωρίζουμε εξ άλλου  πως οι «θρησκείες»  χειραγωγούν  απ την μια , αλλά δίνουν και κουράγιο απ την άλλη  . 
Και δεν  διαφέρει πουθενά  η  «ηθική»  των χειραγωγούντων  και χειραγωγημένων παρά μόνο  στην εσκεμμένη τακτική των πρώτων  και στην  επίκτητη  άγνοια των δεύτερων …με κάποια βοήθεια βέβαια .. Αλυσίδα  κι εκεί . 
Σε απελπίζω, σε φέρνω στο χείλος του γκρεμού  και σου δίνω και ένα κλαδί για να κρατηθείς. 

Ο Χριστός σας γεννήθηκε λοιπόν για να θυσιαστεί ..για να σωθεί  ο άνθρωπος . Άρα αυτό προανήγγειλαν,  
το άστρο της Βηθλεέμ, 
οι χαρμόσυνες  φωνές των Αγγέλων , 
τον επερχόμενο θάνατο  προσκύνησαν οι Μάγοι, 
αυτόν ζέσταναν  τα ζώα του στάβλου .  Αλήθεια ..τί  ζώα  είχαν τότε οι βοσκοί  που τα πρόσεχαν , τα τάιζαν  και τα φρόντιζαν σαν  ένα κομμάτι της ζωής τους  αφού απ αυτά ζούσαν ? Πιστεύω  πως ότι ζώα  θρέφει ο άνθρωπος  σήμερα  σε κάθε γωνιά του κόσμου ..και βέβαια  έτσι θα ήταν  γιατί  αν στάβλιζαν λιοντάρια , ζέμπρες, μαϊμούδες  δεν θα ήταν κτηνοτρόφοι  αλλά εργάτες τσίρκου.


Το τσίρκο  της πλατείας Αριστοτέλους της Χριστουγεννιάτικης Θεσσαλονίκης . 
( Άστρα λαμπρά τους οδηγούν ..) 

Η διακόσμηση  που  έγινε με την συνεργασία φορέων , εμπορικών συλλόγων , και «πανεπιστημιακών» ( πώς να το κάνουμε..ανέκαθεν  στους τελευταίους έχω μια ιδιαίτερη συμπάθεια και ιδίως  αυτούς τους  ΑΠΘ )  
η διακόσμηση λοιπόν  αυτή δείχνει όλη την φιλοσοφία της Νέας εποχής που ανατέλλει .. παρά τα κακαρίσματα πως δεν ακολούθησαν  φέτος για πρώτη φορά ξενόφερτα έθιμα.

Και αν το τσίρκο  έξω απ την φάτνη  εκθειάζει  την αποδοχή της διαφορετικότητας, ( σε όλες της  τις εκδοχές ) 
ο ταρσανάς με τον σκελετό  του καραβιού  - που άρα ναυπηγείται -  να υποθέσω την κιβωτό που ο Νώε  στρίμωξε   όλα τα ζώα   με «εντολή του Θεού»  για να τα σώσει??  

Δεν θα μιλήσω  για την αναφορά του Δημάρχου  στους μετανάστες  αφού  η αναφορά ήταν σαφής  ούτε για τον χορό του  που τον εκλαμβάνω ως  το  τελετουργικό  μέρος  φυλάρχου προς τους θεούς . 

.............................................................................................................................................

Δεν με ενοχλεί ο @@στης  αλλά το @@στικο φέρσιμο  έλεγε μια Σμυρνιά γιαγιά  που τώρα την καταλαβαίνω .. 
Οι διοργανωτές  πέτυχαν με ένα σμπάρο  πολλά τρυγόνια.. 
Με αφορμή μια Χριστιανική γιορτή  εισάγουν  στις κοινωνίες τα δικά τους πιστεύω  γκρεμίζοντας τα δικά μας όπως π.χ. με   την παράδοση  μας,  ως άχρηστη   και μεταλλάσσοντας  την  με  επιβαλλόμενα  νέα ήθη  που  «εξαγνίζουν» την ψυχή, το μυαλό , τις συνήθειες  και ότι  μπορεί  να μας  δένει με τους γονείς μας , τα παιδικά μας χρόνια , τις στιγμές  ξεγνοιασιάς  μας για να μην μπορούμε  να μεταδώσουμε  τίποτα  στα παιδιά μας ..
κάτι  δηλαδή παρόμοιο  με τον συνωστισμό της Ρεπούση .. 

Καθαρά πια  το "καλλιτεχνικό" πείραμα της πλατείας Αριστοτέλους  προαναγγέλλει έναν θάνατο.. 
Μια θυσία  που την δεχόμαστε  χορεύοντας   εορτάζοντας  και τραγουδώντας  . 

Την θυσία της Πατρίδας μας Δημοσίευση σχολίου