:p :p :p... χά!

Δευτέρα, Απριλίου 3

Τίποτα δεν είναι όπως παλιά... και μόνο η δυσοσμία μαρτυρά πως τίποτα δεν έχει αλλάξει





Και σιγά – σιγά , βαδίζουμε προς το τέλος , 
αφού πλησιάζει ο καιρός να αλλάξει και το σύνταγμα για να έρθει στα μέτρα των μελλοντικών επενδυτών που θα κάνουν την ανάπτυξή τους σε μια χώρα με τους μισθούς πείνας στον εξαθλιωμένο λαό.. 

Μέρος κι αυτό του πακέτου των όσων ήρθαν τα τελευταία χρόνια , των όσων μαγειρευόταν πολλά χρόνια πριν και των όσων θα ακολουθήσουν για μια καλύτερη Ευρώπη που επιθυμεί διακαώς να αλλάξει όχι επειδή είχε λάθος πορεία μέχρι τώρα, αλλά επειδή εκπλήρωσε την πρώτη φάση των σκοπών της δημιουργίας της. 
 Μια Ευρώπη που υπόσχεται καλύτερη ζωή, όχι στις χώρες – μέλη της, αλλά στους ηγέτες αυτών των χωρών , όχι στους λαούς , αλλά στους πολιτικούς .. 
 Αυτοί ξέρουν πώς να χειριστούν τα όνειρα των λαών , αφού γνωρίζουν πολύ καλά τις ελπίδες των πολιτών όπως αυτός που κλείνοντας την κάνουλα του νερού γνωρίζει πως ο διψασμένος είναι πια δούλος του . 

 Δεν έχει καμιά σημασία ποιοι επιμένουν στην ΕΕ όπως ήταν όλα αυτά τα χρόνια και ποιοι παλεύουν για μια ΕΕ με άλλο πρόσωπο ..  Αυτό αφορά θέσεις , καρέκλες , και κομματικά οφέλη.. 
 Σημασία έχει πως η ίδια η Ένωση θέλει να αλλάξει και γνωρίζει πως βάζοντας το παλιό με το νέο σε αντιπαλότητα , αυτά που θα κερδίσει θα είναι «νόμιμα» αφού θα είναι αποτέλεσμα συγκατάθεσης των πολιτών ψηφοφόρων .. 

 Δεν λένε ψέματα ούτε η ΕΕ ούτε οι πολιτικοί που την υπηρετούν για την ανάπτυξη που θα έρθει, 
για τις επενδύσεις που θα γίνουν, και σαφώς δεν φταίνε αυτοί, αν εμείς δεν αναρωτιόμαστε για ποιον θα είναι αυτή η ανάπτυξη .. 
 Όσοι προσδοκούν για τον λαό τους ένα μικρό ή λίγο μεγαλύτερο μισθό και μεροκάματο πάση θυσία ακόμα και εξάρτησης , πολύ σωστά είπαν πως η ελπίδα έρχεται..
Δεν φταίνε ούτε αυτοί που δεν αναρωτηθήκαμε τι είδους ελπίδα θα είναι αυτή .. 

Το σύνταγμα πάλι με την δική μας συναίνεση θα αλλάξει..
 Θα αναρωτηθούμε ποιον θα εξυπηρετήσει ασχέτως τα μεζεδάκια που τάζει ? 
 Θα περάσει άραγε απ το μυαλό μας πως θα ανοίξει τον δρόμο για τους «επενδυτές» και την ανάπτυξη όπως αυτοί την εννοούν? 

 Θα αναρωτηθούμε πώς ξαφνικά ξαπλώθηκε οικονομική κρίση συγχρόνως σε όλο τον κόσμο  ενώ εμείς ο λαός «διεφθαρμένων» όπως μας αποκάλεσε ο Γιώργος Παπανδρέου , καθόμαστε και τσακωνόμαστε αν τα έφαγε η κυβέρνηση της Δεξιάς ή η κυβέρνηση του Πασόκ - που βεβαίως βαρύνονται και με οικονομικά σκάνδαλα - ? 

Θα καταλάβουμε ποτέ πως μόνο μια κυβέρνηση τύπου «αριστεράς» όπως ο Σύριζα - με πατερίτσες τα προερχόμενα έξωθεν παιχνίδια ακροδεξιών και φασιστών - ήταν η καταλληλότερη για τα σχέδια εξόντωσης μας, αλλά και για μια μακρόχρονη υποδούλωση της χώρας μας ?? 
 Θα παραδεχτούμε ποτέ πως η σημερινή κυβέρνηση δεν κάνει λάθη στους χειρισμούς της , δεν είναι αδαείς οι υπουργοί της αλλά είναι επιστημονικά κατηρτισμένοι στο ξεπούλημα απ τη μιά , και την αλλαγή φρουράς στην νέα ΕΕ  απ την άλλη ? 

Και εν τέλει 
 Θα εμπεδώσουμε πως για όλους αυτούς το «σπίτι μας» όπως λένε,  είναι η Ένωση 
 κι ας ζητάνε για τα μάτια του κόσμου την εθνική ομοψυχία η οποία έχει επιτευχθεί και το μόνο που τους κάνει να διαφέρουν είναι οι ονομασίες των κομμάτων τους ?

Δεν υπάρχουν σχόλια: