:p :p :p... χά!

Τετάρτη, Μαΐου 9

Παιδί ..αυτό το άγνωστο πειραματόζωο .



(Με της Ελιάς τα μάτια )

Οι κίνδυνοι πάντα περιμένουν στην γωνία τα παιδιά. 
Και κάθε τόσο ανάλογα με τις εποχές προστίθενται και νέοι. Ας πάψουμε λοιπόν να ενθουσιαζόμαστε με τις κάθε είδους προστασίες αυτού του ευαίσθητου πληθυσμού και να πειραματιζόμαστε με το Αύριο και ας προσπαθήσουμε να γίνουμε σωστοί άνθρωποι σε όλα τα επίπεδα και κατά συνέπεια σωστοί γονείς . ( Δεν αναφερόμαστε  στις εξαιρέσεις που ευτυχώς υπάρχουν ...ακόμα.)

Η ακαταλληλότητα , η κτηνωδία , ο προσωπικός εγωισμός του να διαιωνίσουμε το όνομα της οικογενείας μας και η απατηλή ευτυχία του να κάνουμε ένα παιδί για να πετύχουμε αυτό που θέλουμε και να δέσουμε τον γάιδαρό μας , είναι χαρακτηριστικά που δεν θα τα δούμε στο βασίλειο των ζώων. 
 Και είναι χαρακτηριστικά που καλλιεργούνται σε μας τους ανθρώπους με τον έναν ή τον άλλον τρόπο. Πότε ο αυταρχισμός , πότε η κακώς εννοούμενη παλιά αντίληψη για το πως πρέπει να είναι ένας γονιός, πότε η απόσταση απ τα παιδιά μας , αλλά και πότε η επιδίωξή μας να γίνουμε "φιλαράκια " ή η μεγάλη ελευθερία που τους παρέχουμε, όλα αυτά μεγαλώνουν το χάσμα , και είμαστε εμείς οι ίδιοι που σπρώχνουμε τα παιδιά μας στον κίνδυνο , τον οποίον που κι εμείς οι ίδιοι ακόμα δεν γνωρίζουμε πως να τον αντιμετωπίσουμε. 

Κοάζομε συνεχώς τα όσα εύπεπτα ακούμε και μετά τρέχουμε σε ψυχολόγους , σε συμβούλους γάμου, στους παπάδες αρκετοί , και διαβάζουμε μετά μανίας βιβλία αμφιβόλου "επιστημονικότητας" κάτι σαν μέθοδο άνευ διδασκάλου για το πως θα 
γίνουμε καλές ερωμένες . 
καλοί σύζυγοι, 
καλές μητέρες 
και καλοί γονείς. 

Σαν να μη μας έφταναν όλα αυτά που συμβαίνουν στα ετερόφυλα ζευγάρια σε σχέση με τα παιδιά μας προέκυψαν και οι ένθερμοι υποστηρικτές της άλλης πλευράς που προσπερνούν ότι το Ον άνθρωπος φέρει τα ίδια ελαττώματα ( όπως και χαρίσματα,) όλα τα παραπάνω , αμορφωσιά , κτηνωδία κλπ κλπ που δεν είναι απαραίτητο να είναι κληρονομικά .σε όποιο φύλο κι αν ανήκει κι ότι το ίδιο ισχύει και για τα ομοφυλόφιλα ζευγάρια. 

Ας αφήσουμε τα τετριμμένα τι είναι φυσιολογικό και τι όχι στον καυγά που έχει προκύψει για τις υιοθεσίες -αναδοχές 
και ας επικεντρωθούμε στο επίκτητο που θα κληροδοτήσουν στα παιδιά οι ομοφυλόφιλοι γονείς .. 
Και μην ξεχνάμε πως τα παιδιά είναι και σφουγγάρια εκτός από άγραφες λευκές σελίδες ..



Δεν υπάρχουν σχόλια: