:p :p :p... χά!

Κυριακή, Φεβρουαρίου 19

Γράμμα από τον Νότο

Από το blog του Τίκτου
Όχι , δεν είμαστε όλοι Έλληνες. Αφήστε μας να λύσουμε τα θέματα μόνοι μας αυτή την φορά. Δεν έχει ανάγκη από γάζες το δέντρο που κόπηκε από την ρίζα. Αφήστε το να βρει τον τρόπο μόνο του να ξαναθεριέψει ή αν δεν έχει γερές ρίζες να εξαφανισθεί για να μην μετατραπεί σε κισσό. Είναι συγκινητικές οι πικετοφορίες και τα κείμενα συμπαράστασης σας μέσω διαδικτύου αλλά είναι πλέον πολύ αργά. Αργήσατε, Ευρωπαίοι, να κατανοήσετε τι μας φυλούσαν για το τέλος οι δικοί σας εξουσιαστές που έχουν τα τσιράκια τους στην Ελλάδα από την εποχή παλαιών Φιλελλήνων. Εθελοτυφλούσατε και τώρα τα γράμματά σας και οι δηλώσεις σας μοιάζουν με επικήδειο μπροστά σε μία ψαροκασέλα που μας έβαλαν για φέρετρο. Όχι δεν είμαστε όλοι Έλληνες, γιατί εμείς κάνουμε την απάνθρωπη πορεία τώρα και γι’ αυτό αφήστε μας τουλάχιστον την ικανοποίηση να λέμε ότι ο δρόμος αυτός που παγώνει τα πόδια μας είναι αποκλειστικά δικός μας.
Δεν είμαστε όλοι Έλληνες, διότι ούτε εμείς εδώ κάτω στο Νότο των Βαλκανίων δεν είμαστε όλοι της ίδιας ράτσας. Χωριστήκαν τα τσανάκια μας από καιρό. Από την μια μεριά έχουμε τους υποτακτικούς των κομμάτων νέων και νεοεισαγώμενων και από την άλλη τους μοναχικούς που προσπαθούν να σώσουν από τον βομβαρδισμό τουλάχιστον την αξιοπρέπεια του να φέρεις το ασήκωτο όνομα Έλληνας. Για το λόγο αυτό όταν γράφετε επιστολές συμπαράστασης να βάζετε υποσημειώσεις σε ποιους τις στέλνετε γιατί σε αυτόν τον καφενέ στριμώχθηκαν αγρίως τα παλικάρια από τις αδελφές. Αν το κάνετε για να προλάβετε το τσουνάμι που έρχεται προς τη μεριά σας τότε οι δηλώσεις συμπαράστασης φανερώνουν δειλία να αντιμετωπίσετε τα δικά σας ψηφισμένα εξουσιαστικά γουρούνια. Δηλώνετε φόβο για την πάρτη σας και όχι αλληλεγγύη για μας.
Το μόνο που μπορείτε να κάνετε μέσα από το φιλεύσπλαχνο φιλελληνικό σας πνεύμα είναι να προστατέψετε από τα νύχια των δήθεν πολιτισμένων συμπολιτών σας τους Έλληνες που μεταναστεύουν για να επιβιώσουν στον δικό σας τόπο. Να γίνετε σύμμαχοι τους στο δικό σας έδαφος και όχι στο δικό μας γιατί αυτές οι συμμαχίες εισαγωγής μάς έχουν ακρωτηριάσει 200 χρόνια τώρα. Να μην αφήνετε κανέναν να τους πει: «Έλληνα, μού χρωστάς». Να υπερασπιστείτε τουλάχιστον αυτόν που μπορείτε και αφήστε εμάς ήσυχους αυτόν τον σκληρό χειμώνα που θα κάνει χρόνια να τελειώσει. Αφήστε μας ήσυχους διότι πρέπει να μάθουμε από την αρχή. Να καθαρίσουμε το τοπίο, να φτιάξουμε καινούργια θεμέλια, να ξεθάψουμε την σφαγιασμένη μας ηθική. Να ξαναγίνουμε Έλληνες, όχι για να μας θεωρείτε φίλους σας, αλλά για να ξαναγίνουμε η έμπνευσή σας.

10 σχόλια:

Δάφνη Χρονοπούλου/ Daphne Chronopoulou είπε...

Δηλαδή οι 'αδελφές' δε γίνεται να είναι παλικάρια;
Μαΐστρα!! Με στενοχώρησες.
['Εχω κι άλλη διαφωνία διότι αφού είμαστε 'χωρισμένοι σε.." ―που συμφωνώ― το 'αφήστε με μόνοι μας" αυτοακυρώνεται. Μα το πρώτο που αναφέρω με τσάκισε..

Ελιά Μαϊστρα είπε...

Δάφνη όπως είδες το κείμενο είναι αναδημοσίευση της αναδημοσίευσης..
Έτσι θα σου π΄πω εγώ τι σκέπτομαι για τις αδερφές τις οποίες φοβάμαι περισσότερο από δεξιούς ακόμα και από φασίστες
Τώρα να πω παλληκάρια τα ερμαφρόδιτα κομματόσκυλα του σαλονιού που είναι με τα πόδια σε δυό βάρκες??
Να δεχτώ και να χειροκροτήσω την κάθε ανοησία που λένε και κάνουν ή να βάλω like στις "γκόμενες" που λύσσαξαν στο f/b
να κάνουν αναρτήσεις με το σλόγκαν " είμαστε όλοι Έλληνες" κατι ανάλογο με το "ξυπνήσαμε" ..
Η να ανέχομαι το κάθε χούφταλο να χειροκροτεί τέτοιες αναρτήσεις με το ένα χέρι στο ποντίκι του υπολογιστή και το άλλο άντε να μην πω που..
Η να πώ παλληκάρια τους μεταλλαγμένους που τους βρωμάει σήμερα το κόμμα που οι ίδιοι ψήφισαν , που βρίζουν το παρτσακλό που μέχρι χθες έπιναν νερό στο όνομά του και αύριο πάλι θα τους ξαναψηφίσουν γιατί λένε ότι για όλα φταίνε οι άσχημοι χειρισμοί προσώπων και όχι πολιτικής?
Ας σταματήσω εδώ γιατί άνοιξες θέμα που θα με κάνει να χάσω το καλό μου όνομα που ακόμα έχω στα μπλόγκ μου (έτσι πιστεύω) γιατί απ την άλλη αν με παρακολουθείς το έχω χάσει.. Όσο για το μόνοι μας ..πρόσεξε.. Δεν είναι όλοι οι "μόνοι" σε ένα τσουβάλι..
ΥΓ. Για να μην υπάρχουν παρεξηγήσεις με τις λέξεις . Δεν έχω κανένα πρόβλημα με τους ερμαφρόδιτους που σέβονται τον εαυτό τους ..(και που δεν έχουν καμιά σχέση με την κουβέντα μας.)
Ούτε ποτέ προσπάθησα να καταστρέψω τη φύση ούτε ποτέ έκανα κρητική στα λάθη της..
Τα επίκτητα με τρομάζουν σ αυτήν την περίπτωση..

Δάφνη Χρονοπούλου/ Daphne Chronopoulou είπε...

Το είδα πως είναι αναδημοσίευση γι αυτό & με παραξένεψε η επιλογή.
Δεν είναι όλοι οι ομοφυλόφιλοι σαν τα νούμερα/καρικατούρες της τηλεόρασης (που πολλά κινήματα ομοφυλόφιλων καταδικάζουν ως ακρότατα ρατσιστικό κλισέ & για τα οποία συχνά γίνονται διαμαρτυρίες) όπως δεν είμαστε εμείς σαν τα θηλυκά νούμερα που παρουσιάζει η τηλεοόραση ως σύγχρονες γυναίκες.
Στενοχωρήθηκα & σου το είπα. Δεν περίμενα να ανοίξω θέμα για το οποίο έχεις τόσο ολοκληρωμένη άποψη― κι ατράνταχτη απ' ό,τι βλέπω.
Υ.Γ. Ελπίζω το "ή να βάλω like στις "γκόμενες" που λύσσαξαν στο f/b
να κάνουν αναρτήσεις με το σλόγκαν " είμαστε όλοι Έλληνες" να μην είναι καρφί.
Αλλά κι αν είναι θα συνεχίσω να σε διαβάζω. Μη μου θυμώνεις.

Ελιά Μαϊστρα είπε...

Βρε Δάφνη μου
Εσύ μίλαγες για ομοφυλόφιλους!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Ευτυχώς που είπα στο υστερόγραφό μου τις θέσεις μου γι αυτούς .. (Χα!χα! δεν σου κρύβω πως κάποιον τον θαυμάζω μάλιστα! μπορεί να είμαι και ερωτευμένη μαζί του ..δεν ξέρω! :Ρ:Ρ )
Όμως Δάφνη απ όλη την ανάρτηση ξεχώρισες την λέξη "αδελφές" και έμεινες εκεί....Αυτή ήταν η ουσία του κειμένου??
Όχι δεν έριξα κανένα καρφί δεν ξέρω αν έκανες κι εσύ τέτοια ανάρτηση ..( ο ξαφνικός χαμός ενός αγαπημένου μου φίλου μ έχει κάνει να μην έχω όρεξη να μπαίνω συχνά στον υπολογιστή..)
Καλό σου βράδυ..

Δάφνη Χρονοπούλου/ Daphne Chronopoulou είπε...

ΟΥΦ!!!
Ευχαριστώ που παρά τη στενοχώρια σου απαντάς.
Συλλυπητήρια από καρδιάς. Κουράγιο!

BloG-_o_-SatIRuS είπε...

Xμμ.. Η αλήθεια είναι πως δεν έχω ψάξει το θέμα του "είμαστε όλοι Έλληνες" (εννοώ πχ προέλευση, λόγους κινητοποίησης ή άλλο).
Οπότε και δεν μπορώ να είμαι σίγουρος σε μια τοποθέτηση. (Χα χα πως ξέφυγα!!Τύφλα να έχουν οι πολιτικάντηδες!!)
Πέρα από την πλάκα πάντως έχει τις αλήθειες του το κείμενο.
Με τις αμφιβολίες μου για το τί πραγματικά μπορούμε να κάνουμε μόνοι μας (έτσι όπως είμαστε...) αλλά έστω (ευχή) ΚΑΤΙ μόνοιμας που να πάρει ο διάολος ....
Καλημέρα και συλλυπητήρια κι από μένα.

Ελιά Μαϊστρα είπε...

Να είσαι καλά Δάφνη..

Ελιά Μαϊστρα είπε...

Σάτυρε..
Δεν είναι ανάγκη να το ψάξεις..
Κοίτα λίγο πιο πίσω ...Αιγυπτιακή άνοιξη ..Λιβύη, αγανακτισμένους, Anonimoys και είσαι μέσα..

Μόνοι μας εεε????
Μα θα κάνουμε.... Θα ξαναψηφίσουμε!!!
Καλημέρα!!
Να είσαι καλά.. θα μεταφέρω τα συλλυπητήρια στον Λ.....ων..

ο κυριος ΑΜ είπε...

Πόσο ανιστόρητοι και "αδιάβαστοι" είναι τελικά ...
Δεν το είδα , όλο αυτό το "κίνημα" (;) με συμπάθεια . Όπως , δεν βλέπω με καμία συμπάθεια , τους μετανοούντες ψηφοφορους και νυν "αγαναΧτισμένους" (το Χ όχι τυχαία) .
Θα έπρεπε , οι αυτόχθονες των καπιταλιστικών μητροπόλεων , να γνωρίζουν , πως ο καπιταλισμός πάντα εργαζόταν με "πειραματώζωα" , δεν είναι τυχαίο άλλως τε , που οι νόμοι της δουλείας (στις αποικίες) μετά εφαρμόστηκαν ΠΑΝΩ στους προλετάριους των χωρών απικοικρατών .
Ας κοιτάξουν λοιπόν , να οργανώσουν και τις δικές τους άμυνες κι αν τα καταφέρουν , εδώ ήμαστε κι εμείς . Σειρά μας θάναι να πούμε ...είστε αδέλφια μας ...

Ελιά Μαϊστρα είπε...

Σωστός Mor!!!
Δεν σε πήρα είδηση πιο μπροστά!!
Βλέπεις ..αλώνιζα και σήμερα!!
Καμιά φορά το να γελάς ανόητα βοηθάει νομίζω...εμένα το καραγκιοζάκι σίγουρα! Χαχαχα!!