:p :p :p... χά!

Πέμπτη, Ιανουαρίου 1

Μην εύχεσαι..ο νέος χρόνος γνωρίζει τι θα σου φέρει..







Ευχαριστώ για τα βιβλία  τους που μου έστειλαν φίλοι-ες  απ το ίντερνετ ως πρωτοχρονιάτικο δώρο .. γιατί μόνο έτσι  μπορώ να το θεωρήσω  αφού δεν είμαι κριτικός ..
Θαυμάζω  το κουράγιο τους και την δύναμή τους ( ίσως να τους «ζηλεύω» και λίγο )  που μπορούν να συγκεντρώνονται, να κουμαντάρουν το μυαλό τους ,   και να το οδηγούν στον στόχο που έχουν βάλει ..
Διάβασα αρκετές κριτικές που δεν με βρίσκουν σύμφωνη..είτε είναι θετικές είτε αρνητικές ..
Βρήκα και αλήθειες  μέσα  στα βιβλία, που θα έπρεπε να μας προβληματίσουν αφού λίγο πολύ όλοι τις συζητάμε  με τον έναν ή τον άλλον τρόπο..
Π.χ. υπέρμετρος ενθουσιασμός για τα κείμενά μας που δεν δικαιολογείται εκτός και αν αυτός ο ενθουσιασμός περιμένει ανταπόδοση..
Δεν θα συνεχίσω , και θα κλείσω με τούτο, ευχαριστώντας  και πάλι για την τιμή  όλους,  ακόμα και σ αυτούς που μου έστειλαν τον τίτλο του βιβλίου  τους ως πρόταση,  κάνοντας μια ευχή ..
Τα βιβλία σας  να μπουν στην ψυχή του αναγνώστη και να μείνουν εκεί γιατί το αξίζουν και όχι γιατί κάποιος κριτικός το επαίνεσε ή το απέρριψε..

Και στις δύο περιπτώσεις  ζημιά κάνουν .. Φτιάχνουν νέους συγγραφείς που δεν αξίζουν, ή καταρρακώνουν και κόβουν φτερά σε άλλους που κάτι έχουν να δώσουν ..

2 σχόλια:

ΣΤΡΑΤΗΣ ΠΑΡΕΛΗΣ είπε...

καλή χρονιά Ελιά μου! να είσαι καλά!
και να ζεις χαρούμενη το μυαλό σου που αναζητά τρόπους να μην αδρανεί..

Ελιά Μαϊστρα είπε...

Καλή Χρονιά και σε σένα και στην οικογένειά σου Στρατή !!

Έχεις δίκιο..Η αλήθεια είναι πως στην ηλικία που είμαι με τους ρευματισμούς , την κώφωση, το αλτσχάιμερ ,
την ακράτεια, πρέπει να ανακαλύπτω κάθε μέρα τρόπους μην πλακώσει και η άνοια ..