:p :p :p... χά!

Παρασκευή, Οκτωβρίου 31

Μπακαλομπαχαλάκηδες

Είναι κίνημα.. Οσο κι αν το αρνιέται η αριστερά  σούμπιτη..
Κίνημα που συμφέρει την καθεστηκυία τάξη  και γι αυτό φροντίζει πάντα να είναι στην επικαιρότητα..


Απ έξω απ έξω το είπε ο Καμπούρης του Κομμουνιστικού κόμματος.
 – Οι φοιτητές  δεν πήραν αυτή την απόφαση στις συνελεύσεις τους … ψέλλισε και κάτι για κάμερες και κανάλια…αλλά μέχρι εκεί..
Δεν φταίει που δεν  ρώτησε κανένας  στο κανάλι που ήταν καλεσμένος τί εννοεί...
Φταίει  που μέσα  στο φοιτητικό – ας το πούμε κίνημα  -  υπάρχουν και φοιτητές δικοί τους  - ας  τους πουμε  παιδιά  της εργατικής τάξης – που όλα  μαζί ψηφίζουν τις αποφάσεις των συνελεύσεών τους. Μετά κάποιοι τις αλλάζουν.

Αυτή την δουλειά – ας την πούμε αγώνα – την κάνει  το κίνημα των μπαχαλάκιδων..
Ένα συνονθύλευμα από ρουφιάνους , από κομματόσκυλλα  , και από άσχετους χαβαλεδιάρηδες..
Ποιος θα τα βάλει μαζί τους… Αφού  τις αποφάσεις   των συνελεύσεων  τις παίρνουν όλοι μαζί κι  έχουν ιερό σκοπό  - ας τον πούμε  παιδεία -  και αφού πρέπει να υπάρχει αλληλεγγύη και ενότητα  - ας την πούμε συντεχνία  .

Απ την άλλη πλευρά έχουμε τους πρυτάνεις.. Που δεν ανήκουν σε κανένα κόμμα .. αυτό το ορκίζομαι φιλάω και σταυρό.. Που χωρίζονται  σ αυτούς που αγαπούν τους φοιτητές  καις αυτούς  που δεν τους αγαπούν..
Σ αυτούς  που τους επιτρέπουν  το:  μπάτε σκύλοι αλέστε  (π.χ.  Μπελεγρίνης ) και στους άλλους  ( π.χ. Φορτσάκης ) που θέλουν να μπουν οι σκύλοι να αλέσουν  ..αλλά  μη τους  καπελώσουν κι όλας.



Εμείς  πάλι έχουμε χωριστεί  μισοί και μισοί  βαζοντας τα δυνατά μας να πετύχουν  τα αιτήματα  των μπαχαλάκηδων γιατί  θεωρούμε αντίσταση ότι πάει κόντρα στην κυβέρνηση..ακόμα και αν αυτό είναι κόλπο από την μεριά της,γνωρίζοντας τις αντιδράσεις μας..  

Είμαστε και  κατά του σημερινού πρύτανη  αφού δεν είναι και του κόμματός μας σαν  λάτρεις της Δημοκρατίας που είμαστε κατά τις δηλώσεις μας..

Είναι και μερικοί που αναπολούν την παλιά καλή εποχή ..πρίν καμιά τριανταριά χρόνια δηλαδή  που οι φοιτητές  μάθαιναν , πρόκοβαν,  μέσα από δημοκρατικούς αγώνες..

Κι εγώ ως ηλίθια θυμάμαι  τον Μπέη ( ή τον Κασσιμάτη ?…σχωράτε  μου το αλτσχάιμερ ) ο οποίος είχε δηλώσει  ανερυθρίαστα   πως ντρέπεται για τους φοιτητές τους οποίους αυτός δίδαξε  και όταν τους βλέπει στο δρόμο αποφεύγει  και να τους χαιρετίσει ακόμα εννοώντας τους σημερινούς πολιτικούς…


Μετά απ όλα αυτά , σας βγάζω το καπέλο  αγαπητοί  αριστεροί όλων των αποχρώσεων…  



Δεν υπάρχουν σχόλια: