:p :p :p... χά!

Τετάρτη, Ιουλίου 5

Πρόσφυγες και μετανάστες Νέου τύπου

Ανεκτίμητες υπηρεσίες στον δυτικό κόσμο προσφέρουν οι μαζικές μετακινήσεις μεταναστών των οποίων η ζωή μεταφορικά και κυριολεκτικά είναι πια στα χέρια του αδηφάγου καπιταλιστικού συστήματος . 

 Τα άλλοτε φτηνά εργατικά χέρια των μεταναστών της " νήσου Ελις" μετατράπηκαν απ τον πολιτισμένο κόσμο, τον κόσμο της ανάπτυξης και της τεχνολογίας σε διχαστική δύναμη των ντόπιων στις χώρες όπου μεγαλόψυχα φιλοξενούνται , πότε σε δομές πότε σε γκέτο , πότε σε υποβαθμισμένες γειτονιές . 

 Η ζωή τους αξίζει μόνο για την εικόνα της παγκόσμιας αλληλεγγύης που χρειάζονται οι δυτικοί, οι παγκόσμιοι οργανισμοί και οι θρησκείες τους. 
 Είναι κάλυμμα στις εξουσίες που τις βοηθά να δείξουν ανθρώπινο πρόσωπο - έστω με το αζημίωτο- αλλά και μια νέα θέση στα προγράμματα των αντιπολιτευτικών κομμάτων - είτε βρίζοντάς τους είτε δείχνοντας το ενδιαφέρον τους - για αυξήσουν την εκλογική τους δύναμη και μέχρι εκεί. 

 Στην άλλη όχθη εμείς ως αγέλη. Εμείς οι κατά πως αντιλαμβανόμαστε την όλη κατάσταση με οδηγούς τα κομματικά μας πιστεύω , τις παρωπίδες μας , και κυρίως το θυμικό μας που μας κάνει να βάζουμε στο ίδιο τσουβάλι τους δικούς μας πρόσφυγες με τις προγραμματισμένες μετακινήσεις των μεταναστών και προσφύγων της νέας εποχής .