:p :p :p... χά!

Παρασκευή, Μαΐου 8

" Σκατόγεροι "

… οι ευπαθείς ομάδες ή οι ομάδες των παθών ? 

 
Πλατεία Βαρνάβα
Κρατώντας τις αποστάσεις  

Αυτό το διάστημα λοιδορήθηκαν,  διασύρθηκαν, αναθεματίστηκαν. . 
Τους είπαν αμόρφωτους γέροντες , χωρίς παιδεία και χωρίς κουλτούρα. 
Και ήταν γονείς τους ή παππούδες τους . 
Και ήταν γιοί κι εγγόνια . 
Και είχαν όλοι μόρφωση 
και ήταν απόφοιτοι Πανεπιστημίων, και νόμιζαν πως έχουν παιδεία και κουλτούρα . 

 Οι ηλικιωμένοι δεν φορούσαν μάσκα , οι ηλικιωμένοι δεν κρατούσαν τις αποστάσεις αυτοί θα εξάπλωναν τον ιό, αυτοί φταίνε άρα αυτοί θα πρέπει να χαθούν από προσώπου γης. 

 Ναι φταίνε και το λέω με κάθε ειλικρίνεια.. 
Φταίνε γιατί αγωνιζόμενοι να μεγαλώσουν και να σπουδάσουν τα παιδιά τους σε συνθήκες που μόνο αυτοί γνωρίζουν παρέλειψαν να τους μάθουν τι είναι αυτός ο άτιμος , ο περίεργος και άγνωστος σεβασμός . 

Και τα παιδιά μεγάλωσαν και έκαναν δικές τους οικογένειες και είπαν , όλα θα τα αλλάξουμε . Ο σεβασμός στους μεγαλύτερους , ο σεβασμός στον δάσκαλο είναι υποτέλεια ..  

Ναι ! φταίνε οι ηλικιωμένοι.. αυτοί οι απαίδευτοι – παιδεμένοι στη ζωή γέροντες, οι εγκλωβισμένοι στην μοναξιά , που δεν μπόρεσαν να μπουν στη πρίζα για να αρχίσει να διαγράφει ο εγκέφαλος ότι γνώριζε μέχρι τώρα ,έτσι ώστε να εγκατασταθούν επιτυχώς σ αυτόν τα νέα δεδομένα.  
Και ήταν τα παιδιά τους και τα εγγόνια τους που τους κατηγόρησαν.. 
Και ήταν οι περισσότεροι απ’ αυτούς "απόφοιτοι Πανεπιστημίων" ..τίτλος που κάθε χρήστης μέσων κοινωνικής δικτύωσης που σέβεται τον εαυτό του, δεν παραλείπει να το αναφέρει. 

 Και … ειρήσθω εν παρόδω αυτή τη στιγμή ένα κανάλι διακωμωδεί μια γιαγιά ..κοκέτα γιαγιά που το χαρακωμένο της πρόσωπο το απαλύνει το βαμμένο μαλλάκι της με αυτοσχέδια βαφή – πιθανώς από δαφνοκούκουτσα - γιατί στο πρόσωπό της φοράει μια κακοφτιαγμένη μάσκα ..αυτοσχέδια κι αυτή από ένα μακό λευκό πανί…

2 σχόλια:

αέναη κίνηση είπε...

αφού σας πω πως είμαι πατέρας και παππούς ανήκων στις ευπαθείς ομάδες θα διαφωνήσω με το πνεύμα του σχολίου σας
είμαι κοντύτερα σε: https://aenaikinisi.wordpress.com/2020/10/05/%ce%ba%ce%b1%ce%b9-%ce%bf%ce%b9-%ce%bd%ce%ad%ce%bf%ce%b9/

και: https://aenaikinisi.wordpress.com/2020/10/03/%ce%b4%ce%b5%ce%bd-%ce%bc%ce%b1%cf%82-%ce%b1%cf%80%ce%bf%ce%bc%ce%ad%ce%bd%ce%b5%ce%b9-%cf%80%ce%b1%cf%81%ce%ac-%ce%b7-%ce%b5%ce%be%ce%ad%ce%b3%ce%b5%cf%81%cf%83%ce%b7-%ce%bc%ce%b9%ce%b1-%cf%83%cf%85/

ευχαριστώ για τον χρόνο σας, μιχάλης

Ελιά Μαϊστρα είπε...

Εγώ να δείτε με πόσα διαφωνώ ! Αλλά αλλοίμονο να συμφωνούσαμε όλοι με όλα !