:p :p :p... χά!

Παρασκευή, Οκτωβρίου 14

Αυτός ο κόσμος ο μικρός ο μέγας

 

Σε έναν κακοφορμισμένο κόσμο ο ασκός του Αιόλου πρέπει να ανοίγει σιγά - σιγά . Αλλιώς υπάρχει κίνδυνος να πάνε στον πάτο και αυτοί που τον διαχειρίζονται. Λίγα λίγα κάθε τόσο .

Τόσο , όσο , - που λένε και οι Σεφ - έτσι ώστε να μην χαλάσει η συνταγή και να έχουμε ένα αποτέλεσμα απ το οποίο θα μείνουν όλοι ικανοποιημένοι. Μαγιά εξ άλλου υπάρχει. Ελάχιστη , αλλά  αυτή είναι η ιδιότητα της μαγιάς αν καλλιεργηθεί σωστά. Γιατί κανένας δεν μπορεί να υποστηρίξει πως ανώμαλοι δεν υπάρχουν .

Εδώ και μερικά χρόνια τις πληγές του κόσμου τις φέρνουν στην επιφάνεια τα παντός είδους κινήματα,  οι εθελοντές,  οι ακτιβιστές,   που καταφέρνουν να κινητοποιήσουν κυβερνήσεις , υπηρεσίες,  πολιτικά κόμματα  αλλά ακόμα και τους πιο αδιάφορους για τα κοινά πολίτες κάθε χώρας . 

Πότε  bullying,  πότε Me Too , και πότε ότι άλλου είδους διαστροφή θυμηθεί το μυαλό αυτών που είναι ταγμένοι να διαφυλάττουν την παγκόσμια τάξη    Φτάνει μόνο μια λέξη για να αρχίσει μια καμπάνια , που θα  βάλει τα πράγματα στην θέση τους και που πρέπει να διαδοθεί , και να ξεσηκώσει , μέχρι να καταφέρει να επουλώσει την κάθε πληγή της οποίας το ζητούμενο είναι να γίνει ανάμνηση , αλλά συνάμα και καθεστώς ώστε να προλαβαίνει μια πιθανή υποτροπή.  

Η πληγή αρχίζει να γιατρεύεται όταν κάνει από πάνω κάπαλο αυτή την κρούστα που δημιουργείται από ξεραμένο αίμα . Και χρειάζεται  αρκετό αίμα  ενόχων αλλά και αθώων ( ως παράπλευρη απώλεια για το κοινό καλό ) 

Ζούμε λοιπόν στην εποχή της ανάπλασης των πληγών μας . Μόνο που κανένας μας δεν βλέπει πως το κάπαλο της πληγής σαλεύει . Κι αν το κοιτάξεις προσεκτικά βλέπεις πως αποτελείται από μικροσκοπικά έντομα που δρούν υπογείως μέχρι να εξοντώσουν  και να φέρουν εις πέρας ότι έχει αρχίσει. Να γίνει η ψυχική ασθένεια , η βία , ο εξευτελισμός , ο φόβος  κτήμα όλων μας .

. Έχουμε ευθύνη εμείς που υποτίθεται ανήκουμε σε έναν άλλο κόσμο που αγωνιούμε καθημερινά για το μέλλον των παιδιων μας ?? Θα το βρούμε αν σκεφτούμε κατά πόσο ανεχτήκαμε τα μικρά,  τα τάχα αθώα και τα ανόητα κατά την γνώμη μας .. αλλά  κι αυτά τα κατ επίφαση -με την πρώτη ματιά- δίκαια . 

Αν ναι , έχουμε μεγάλη ευθύνη .



Δεν υπάρχουν σχόλια: